Tunceli'de çatışma: Bir asker şehit, 2 yaralı

Tunceli Nazımiye kırsalında PKK'lilere yönelik yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Yayınlanma: 18.06.2017 - 19:22
Abone Ol google-news

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komtanlığı'na bağlı birliklere, silahlı PKK'liler tarafından roketatar ve uzun namlusilu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tuneli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taaruz helikopteri sevkedilerek, PKK'lilerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede başlatılan operasyon devam ediyor.

Valilikten açıklama:
 
Tunceli Valiliği, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığ çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yara 2 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:
 
"Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca İlimiz Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen 'Şehit J.Kd.Bçvş Hasan Özüberk-92' operasyonu kapsamında terör örgütü mensubu bir grup ile sıcak temas sağlanmış olup çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş ve 2 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimiz gerekli tedavinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler