Chomsky’den Gülmen ve Özakça’ya destek: Vahim bir insan hakları ihlali

Dilbilimci, düşünür Noam Chomsky, açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için destek mesajı yayınladı.

Yayınlanma: 19.06.2017 - 22:09
Abone Ol google-news

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın grevlerine filozof Naom Chomsky’den destek geldi. Chomsky, Gülmen ve Özakça’nın demokratik ilkelere inanan herkesin desteklerini hak ettiğini söyledi. Chomsky’nin mesajı şöyle:

“Türkiye’deki iki açlık grevcisi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, demokratik ilkelere inanan herkesin desteğini hak ediyor. İçinde bulundukları durum vahim bir insan hakları ihlalidir. Grev 100. gününü aşmışken, hijyenik olmayan hapishane koşullarında sağlıkları hızla bozulmaktadır. Çok geç olmadan grevin sonlanması için adalet ve haysiyet mücadelelerine saygı gösterilmesi ve iadesini istedikleri iş talepleri bir an önce kabul edilmelidir.” Chomsky, Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmasının ardından da tepkisini göstererek, kararı “Erdoğan hükümetinin hükümdarlığı sırasında gösterdiği sert ve baskıcı otoriter rejimde bir diğer acınası hamle, Türkiye’nin düşüşünün bir diğer işareti” olarak nitelendirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler