Tatilde yurtdışında olmanın bedeli 350 Avro’dan başlıyor

Yaz tatilini bayram tatiliyle birleştirip yurtdışına gitmek isteyenler için en hesaplı seçenek Balkanlar. 100 Avro’dan başlayan Balkan turunu, 600 Avro’yu geçen Avrupa ve gemi turları izliyor

Yayınlanma: 20.06.2017 - 23:48
Abone Ol google-news

Bu yıl bayram tatili döneminin, okulların kapanmasından 2 hafta sonrasına denk gelmesi, tatili yurtdışında geçirmek isteyenlerin de talebinde artışa neden oldu. Sektör temsilcileri, haziran-temmuz döneminin turistik merkezlerdeki talebin en yüksek olduğu dönem olduğunu söyledi ve yurtdışında tatil planı yapanların elini çabuk tutması önerisinde bulundu. Şeker Bayramında yurtdışında olmak isteyen tatil severlerin cebinden çıkacak ortalama fiyatı çıkaran temsilciler, bir haftayı bulmayan bir yurtdış seyahatinin 300- 400 Avro’yu geçtiğini söyledi. Türkiye’den seyahat severleri yurtdışna göndermenin uzmanlık alanları olduğunu ifade eden Prontotour Yurt İçi Turlar Müdürü Müge Erçetin ise, bayrama özel olarak 99 Avro’dan başlayan turların mevcut olduğunu anlattı. 3 gece 4 günlük Avrupa turlarının ise 149 Avro’dan başladığını belirten Erçetin, bayram dönemine özgü hesaplı yurtdışı turlarının neler olduğunu anlattı. Erçetin, “Tatilini yurtdışında geçirmek isteyenlere özellikle vizesiz olan Ukrayna, Fas, Beyrut veya Balkan coğrafyasını önerebilirim” diye konuştu.

Yunan adaları revaçta

Erçetin, bayrama özgü en hesaplı tatil turunun Balkanlar ve Selanik turu olduğunu aktardı. Balkan turu kapsamında otobüsle öncelikle Sofya’ya gidildiğini belirten Erçetin, güzergâh yollarının Üsküp, Manastır ve Selanik olduğunu söyledi. Bu 3 duraktan geçilerek İstanbul’a dönüldüğünü anlatan Erçetin, tüm bu gezinin 99 Avro tutarında olduğunu dile getirdi. Selanik- Kavala gezisini kapsayan otobüslü tur fiyatının ise 89 Avro olduğunu ifade etti. Bayram tatilini yurtdışnda geçirmek isteyenlere birçok fırsat sunduklarını kaydeden tatilsepeti. com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz ise, tatilcilerin gözde yerinin Yunan Adaları olduğunu söyledi. Tüm Yunan Adaları turunu 267 Avro’dan başlattıklarını ifade eden Küçükyılmaz, “Vizesiz Ukrayna - Odessa Turu 299 Avro, promosyonlu Dubai turu 349 Avro ve baştan başa İtalya Turu ise 599 Avro’dan başlıyor” diye konuştu.

Vizesiz paket kolaylığı

Şeker Bayramı’nda Yunan adalarına vizesiz düzenlenen gemi turlarının talebinde artış olduğunu ifade eden ETS Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek ise, paketin vizesiz olmasının tatilcilere kolaylık sağladığını aktardı. “Bayram döneminde gemi yolculuğu yapmak isteyenler için ETS olarak bizim de bir gemimiz yola çıkıyor” diye konuşan Özbek, Yunan Adaları turlarını 3 ya da 4 gece tur paket satışlarıyla yaptıklarını anlatarak, “Bu yıl bu turlara olan talebin artmasını, fiyatların 200 Avro’dan başlaması sağladı” dedi.

Kıbrıs yerine Avrupa

Bu yıl 300 bin kişinin seyehat edeceğini söyleyen Özbek, önceki bayramlarda yurtdışı tatilcilerinin en yoğun ilgi gösterdiği yerin Kıbrıs olduğunu aktardı. Ancak Kıbrıs’a bu bayramda eskisi kadar rağbet olmadığını kaydeden Suat Özbek, uçak biletlerinin pahalı ve otel fiyatlarının standartların üzerinde olmasının Kıbrıs’a talebi düşürdüğünü belirtti. “Herhalde casino misafirlerinin yoğun talebi nedeniyle fiyatlar standart seviyelerin üzerine çıktı. Bu da diğer tatilciler açısından talebi düşürdü” diye konuşan Özbek, “Kısa tatil süresi olması nedeniyle uzak destinasyonlardan daha çok Paris, Roma, Budapeşte, Viyana gibi Avrupa başkentleri yoğun talep görüyor” dedi.

Antalya Bangkok’tan sonra geliyor

Yaptıkları araştırmaya göre yurtdışı tatilinin Türkiye’de giderek popülerleştiğini belirten uçak bileti, otel ve kiralık araçlar için seyahat arama hizmeti veren momondo. com sitesinin sözcüsü Serpil Özkürk, Türkiye’deki tatilcilerin bu yazın favorisi olarak Bangkok’u seçtiklerini ifade etti. İnternet sitesindeki aramalara göre Türkiye’deki tatilseverlerin bu yılki favori aramalarının Bangkok olduğunu söyleyen Özkürk, Antalya’nın Bangkok’tan sonra geldiğini aktararak, “Listenin sonunda ise Amsterdam var. En fazla yükseliş gösteren destinasyon ise Bali. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 103 oranında artış gösteren Endonezya’nın egzotik adası, Türkiyeliler arasında giderek popülerleşiyor” dedi.

Kurban Bayramı satışları bile bitti

Bayram dönemleriyle birlikte bahar ve yaz aylarında tur paketlerine yoğun ilgi olduğunu aktaran Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aksungur, yurtdışı turlarda 365 gün erken rezervasyon indirimi yaptıklarını söyledi. Kurban Bayramı için satışların bile şimdiden başladığını belirten Aksungur, “Vizede son dakikaya kalmamak ve indirimli fiyatlardan yararlanmak için erken rezervasyonlar avantaj yaratıyor” dedi.

En hesaplısı 53 gün önce

Yıllık Uçuş Araştırması verilerine göre uçak seyahatleri için en hesaplı rezervasyon döneminin gidiş tarihinden 53 gün önce yapılan olduğunu belirten Serpil Özkürk, bu dönemi kaçıranların ise son dakika fırsatlarına göz atmaları gerektiğini söyledi. Henüz yüksek sezonun başlamadığını ifade eden Özkürk, çok popüler olmayan destinasyonlara son dakikalar olsa bile çok uygun fiyatlı uçuşlar bulunabildiğini dile getirdi.

8 maddede sağlıklı tatil

Bayramla yıllık izninizi birleştirerek uzun bir tatile çıkmayı planlarken tatilde sağlığınızdan olmamak için beslenmenizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini hiç düşündünüz mü? Hastane Derindere’den Beslenme ve Diyet uzmanı Meltem Şeniz Toksoy, tatilde sağlığınızı korumayı 8 maddede özetliyor:

Su tüketiminize dikkat edin, her fırsatta su için.
Kahvaltıyı atlamayın.
Küçük porsiyonlarda sağlıklı atıştırmalıkları(protein ağırlıklı) tercih edin.
Açık büfeden uzak durun.
Yemek ihtiyacınız olsun; keyfiniz değil.Tatlılardan uzak durun.
Yürüyüş yapın, yüzün, su sporlarına katılın.
Diyet yapıyorsanız küçük kaçamaklara izin verin. Ama ölçüyü kaçırmadan.
5 porsiyon meyve ve sebzeden vazgeçmeyin.

 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) iş birliği ile dünyada 49 ülkede uygulanıyor. Bahamalar’dan İspanya’ya Meksika’dan Yeni Zelanda’ya kadar birçok ülkenin denizlerini mavi bayraklı plaj kategorisinde verilen çevre ödülünde bu sene Türkiye üçüncü oldu. Mavi Bayrak Ödülünü alabilmek için sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılması, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanı ayrılması, acil durum planı bulunması ve çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanması gibi plaj alanında 33, marina alanında 25 kriterin yerine getirmesi gerekiyor.

Tek başına olanlar Londra’yı tercih ediyor

Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, bayramda tatilcilerin favori olarak seçtiği yerleri araştırdı. Türkiye’den en çok aranan uçuş destinasyonunun Bodrum olduğunu açıklayan şirket, Atina’nın bu yıl popülerliğini artırarak en çok aranan destinasyonlar arasına girdiğini belirtti. Kıbrıs ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93’lük bir artışla listede ikinci sırada yer aldı. Skyscanner, tek başına seyahat edenlerin tercihinin ise Londra olduğunu belirtti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler