Tunceli Valiliği'nden Necmettin öğretmen açıklaması: Şehit edildiğine dair bulgu yok

Memleketine giderken kaçırılan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın PKK tarafından infaz edildiği iddia edilmişti. Tunceli Valiliği konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanma: 22.06.2017 - 12:02
Abone Ol google-news


Urfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, tatil için memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli - Pülümür karayolunda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yolu kesilerek aracı ateşe verilmişti.

Kendisinden 4 gündür haber alınamayan Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, Tunceli İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’ne başvurarak, oğlunun bulunmasını istemişti.

Tunceli Valiliği: Öğretmenimizin şehit edildiğine dair bulgu yok

PKK'nin Necmettin öğretmeni öldürdüğüne ilişkin iddialara yazılı açıklama geldi.Tunceli Valiliği yaptığı açıklamada, “16 Haziran 2017 günü Tunceli-Pülümür karayolu 46 kilometresinde 1 aracın yandığı bilgisi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerimiz intikal etmiş, yapılan ön incelemede araç içerisinde herhangi bir kişinin olmadığı, aracın tamamen yandığı ve araç sürücüsün kayıp olduğu, sonrasında yapılan araştırmalarda aracın Şanlıurfa-Siverek ilçesinde öğretmenlik yapan bir kişiye ait olduğu tespit edilmişti. Devam eden çalışmalarda şu ana kadar öğretmenimizin şehit edildiğine dair herhangi bir bulgu ve emareye rastlanılmamıştır. Kayıp olan öğretmenimizin bulunması için bölgede güvenlik güçlerimizce çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler