Kırgız kadını fuhuşa zorlayıp döven sanığa 30 yıl istendi

Antalya 'da 7.5 ay önce Kırgız 22 yaşındaki Malika Nootieva'yı öldüresiye dövüp fuhuşa zorlayan M.Y.'nin 30 yıla kadar hapsi istendi. Nootieva'nın olay gecesi whatsapp yazışmasında arkadaşına, "Bu adam beni öldürür" dediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 23.06.2017 - 17:58
Abone Ol google-news


Kırgız Malika Nootieva, garsonluk yapmak için bir arkadaşı aracılığıyla 15 Kasım 2016'da Kırgızistan'dan Antalya'ya geldi. Arkadaşının tanıştırdığı S.Ç. adlı erkek tarafından para karşılığı M.Y.'ye pazarlanan Nootieva, fuhuş batağına sürüklenmek istemeyip direnince, feci biçimde dövüldükten sonra Antalya- Korkuteli karayolu üzerine atıldı.
Gözaltına alınan S.Ç. 'fuhşa teşebbüs ve yer temin etmek', M.Y. ise 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Malika Nootieva, olayın ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde tedaviye alındı. Baş ve vücudunun çeşitli yerlerinde yara izleri, doku zedelenmesi ve ezik tespit edilen Malika Nootieva, 3 beyin, 4 kez de estetik olmak üzere 7 ameliyat geçirdi. AÜ Hastanesi yoğun bakım servisinde 33 gün kalan Nootieva'nın tedavisine, Beyin Cerrahi Kliniği'ndeki odasında devam edildi. Kısıtlı kelimelerle konuşabilen Malika Nootieva, 58 gün sonra taburcu edildi.

30 YIL HAPSİ İSTENDİ
M.Y. hakkında hazırlanan iddianamede, sanığın 'kasten adam öldürmek' ve 'gece vakti yağma' suçlarından 30 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Malika Nootiave'nın olay gecesi arkadaşı Damira Asyı Kyzy ile yazıştığı whatsapp konuşmaları da yer aldı. Malika Nootiave'nın arkadaşına, "Haklısın bu adam beni öldürür" yazdığı iddianamede yer aldı. Davanın ilk duruşması temmuz ayı içersinde Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon