Adalet Yürüyüşü 13. gününde... Kılıçdaroğlu, Gezi aileleri ile birlikte yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü' 13. gününde... Yürüyüş öncesi açıklama yapan CHP lideri, provokasyonlara karşı 12 maddelik genelge hazırladıklarını belirterek "Bizi protesto edenlere ağır söz kullanmayın, sadece onları alkışlayın dedik" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'na Gezi aileleri ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu eşlik etti.

Yayınlanma: 27.06.2017 - 09:55
Abone Ol google-news

<video:769086>

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonlara karşı 12 maddelik bir genelge hazırlayıp 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlara verdiklerini belirterek, "Adalet için yürüyüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 13'ncü gününe Bolu Dağı'ndaki Varan Tesisleri'nden başladı. Yürüyüş öncesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti otobüsünden provokasyon uyarısı yaptı. Özel, "Dışarıdan hangi provokasyon gelirse gelsin, ister tahrik, ister küfür, bunlara ortak verilecek tek cevap alkış ve ortak slogan 'Hak, hukuk, adalet' olacak" dedi.

GEZİ AİLELERİ KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA-FOTO GALERİ 

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI
Ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 13'üncü gününde olduklarına işaret ederek, "Dün Abdüllatif Şener ve Sayın İbrahim Kaboğlu katıldı. İkisinin güzel bir anısı var. Bana anlattılar. 13 yıl önce ikisi İzzet Baysal Üniversitesi'nde birisi asistan, birisi yardımcı doçentmiş. Ama aradan geçen süre içinde hiç karşılaşmamışlar. 13 yıl sonra Bolu'da yeniden yan yana geldiler ve yürüdüler. Dolayısıyla ikisi de son derece mutluydu" dedi.

PROVOKASYON UYARISI
13'üncü günde Köroğlu'nun diyarını terk ettiklerine vurgu yapan Kılıçdaroğlu da provokasyon uyarısı yaparak şöyle konuştu:

"Köroğlu'ya selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar. Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddeyi. 'Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın, ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın' dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen de Adalet Yürüyüşü'nde 

25 MİLLETVEKİLİ GÖREV YAPTI
Kılıçdaroğlu, daha sonra sis kaplı Bolu Dağı'nda Düzce yönüne doğru yürüyüşe geçti. Alınan karar gereği 25 milletvekili kortejde 50 metrelik aralıklarla görev yaptı ve yürüyüşe katılanları yönlendirdi.  Kılıçdaroğlu, zaman zaman yanına gelen ve kendisine destek verenlerle birlikte yürüdü.

GEZİ AİLELERİ DE YÜRÜDÜ
Kılıçdaroğlu'na yürüyüşte Gezi direnişinde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ile Ethem Sarısülük'ün abisi Mustafa Sarısülük de eşlik etti. 

6 kilometrelik ilk etapta Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi geçildi. Kaynaşlı'dan geçerken polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini destekleyenlerin bayramını kutladı. Bireysel birkaç tepkiye ise alkışlarla karşılık verdi.

AVUKATLAR CÜBBELERİYLE KATILDI
Kaynaşlı çıkışındaki ilk moladan sonra yürüyüş tekrar başladı. 5 kilometrelik bu etapta Kılıçdaroğlu'na Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen, Düzce Barosu avukatları eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Düzce'ye 11, İstanbul'a 205 kilometre kaldığını gösteren tabelayı geride bırakıp Üçköprü mevkisindeki ikinci mola yerine ulaştı.

MOLADAKİ KAZADA POLİS YARALANDI
Kortej mola verdiği sırada Üçköprü Kavşağı'nda trafiği düzenleyen polis memuru İsmail Bilir'e sürücüsünün adı öğrenilemeyen plakasız motosiklet çarptı. Polis yaralanırken, kaçan motosiklet sürücüsü, polisin kovalaması sonucu yakalandı. Yaralı polis ile baygınlık geçiren sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

12 MADDELİK GENELGEDE NELER VAR? 

CHP'nin provokasyonlara karşı oluşturduğu 12 maddelik genelgede tek slogan atılacağı,  sadece bayrak ve 'adalet' pankartı taşınacağı ve alkollü içkinin yasak olduğu belirtiliyor. 

 

 Kılıçdaroğlu: Artık susup oturmak yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twıtter adresinden yaptığı açıklamada da, "Artık susup oturmak yok. Ses çıkaracağız, hakkımıza sahip çıkacağız, güçlüye boyun eğmeyeceğiz. Çünkü haklıyız ve adalet istiyoruz" dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler