Hacıbektaş’a 10 bin 80 fidan

Hacı Bektaş Veli Vakfı’nın geçen yıl başlattığı “On iki fidandan ulu bir ormana” adlı proje kapsamında ekim ve kasım aylarında Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Bakıbağı Otman Baba mevkiinde 120 dönümlük araziye 10 bin 80 fidan dikilecek.

Yayınlanma: 27.06.2017 - 22:40
Abone Ol google-news

Hacıbektaş Belediyesi de “Yeşil Kolye” adlı proje ile fidan dikimine destek verecek. Proje için vatandaşların desteğini isteyen Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Veliyettin Hürrem Ulusoy, “Biz istiyoruz ki yeni doğan çocukların beşiği yeşil dallardan ve yapraklardan yapılsın; geleceği ve hayatı temiz bir doğa ve çevrede, ağaç ve fidanların içinde, tahrip ve talan edilmemiş bir coğrafyanın mekânında geçsin.

Yaşanılabilir bir dünyayı çocuklarımıza vaat etmezsek yarın başta çocuklarımız ve yol olmak üzere üzerinde yaşamış olduğumuz gezegen bizden davacı olur. Bu davadan kendi yakamızı kurtarma adına değil de geleceğimiz ve doğadan ödünç aldıklarımıza karşın bir borç ve ödev olarak bundan böyle gözlerini dünyaya açan her çocuk için en az 12 fidan dikilmeli” dedi. “On iki fidandan ulu bir ormana” projesi kapsamında geçen yıl mart ayında Eskişehir’in Muhmudiye ilçesi Kaymazyayla köyüne ve Ergenekon mağdurlarından Yarbay Ali Tatar anısına Sivas’ın Gürün ilçesi Yuva ve Külahlı köylerine fidan dikilmişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler