Kilis'te askeri araç ile kamyon çarpıştı: 2 şehit, 5 yaralı

Kilis'te, Suriye sınırından dönen askeri kamyonet ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu, 1'i astsubay 5 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 28.06.2017 - 18:33
Abone Ol google-news

Kaza, öğleden sonra Kilis- Elbeyli karayolunun 18'inci kilometresinde meydana geldi. Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli oldukları belirtilen ve konuşlu oldukları karakola dönen 30 yaşındaki Astsubay Şevket A. yönetimindeki 27 L 1683 plakalı askeri kamyonet, Havuzluçam Köyü yakınlarında karşı yönden gelen 47 yaşındaki Süleyman Temizkan'ın kullandığı 31 ZB 251 plakalı kamyon ile çarpıştı.

Kazada, askeri araçta bulunan 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay şehit olurken, araç sürücüsü Astsubay Şevket A. ile kamyon sürücüsü Süleyman Temizkan ile yanında bulunan Mehmet Ünal, Deniz Temizkan, Mehmet Temizkan ve Ahmet Temizkan yaralandı. Kaza ihbarının ardından olay yerine çok sayıda asker ile sağlık ekibi sevk edildi. Kazada şehit olan uzman çavuşun cenazesi otopsi için morga konulurken, yaralılar ise ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen Astsubay Şevket A. yoğun bakıma alındı.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Kilis'te kamyonla çarpışan askeri aracın yaralanan sürücüsü 30 yaşındaki Piyade Astsubay Şevket Alnıdelik de, Kilis Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Alnıdelik'in cenazesi de, otopsi için aynı kazada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay'ın cenezinin de konulduğu Gaziantep Adli Tıp Kurum'na gönderildi. AAlnıdelik ile birlikte kazada şehit olan asker sayısı 2'ye yükseldi.

ACI HABER SAMSUN'DAKİ AİLEYE VERİLDİ

KİLİS'te askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Şevket Alnıdelik'in acı haberi memleketi Samsun'un Havza İlçesi'ndeki ailesine verildi.

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde, askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik, kaldırıldığı Kİlis Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Acı haberi memleketi Samsun'un Havza İlçesi Doğançayır Mahallesi'ndeki ailesine haber verildi. Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, HAvza Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Özdemir tarafından verilen acı haber sonrası anne Aysel ve baba Akif Alnıdelik gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren aile, evin önünde hazır bekleyen ambulansla Havza Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehidin cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip Havza İlçesi Kevser Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler