Sivas'ta CHP'den 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

CHP Sivas İl Teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

Yayınlanma: 28.06.2017 - 19:30
Abone Ol google-news

CHP Sivas İl Teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için 14 gün önce başlattığı 'Adalet yürüyüşü'ne destek eylemi düzenledi. Kent meydanında toplanan yaklaşık 100 kişi, ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı. Grup adına basın bildirisini okuyan CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, AK Parti hükümetini eleştirerek şunları söyledi: 
"15 yıldır iktidarda olanlar, iktidarın vermiş olduğu şımarıklık ile tüm muhalifleri susturma çabası içerisindeler. Bizler adalet istiyoruz. Adaleti 80 milyon için talep ediyoruz. Bizler adaleti Artvin'de yaylaları talan edilen halkımız için istiyoruz. Adaleti, Ege'de zeytinlikleri yok edilen çiftçilerimiz için istiyoruz. Biz adaleti Sivas'ta fabrikasına kilit vurulup işinden atılan, hakkını alamayan demir-çelik işçileri için istiyoruz." 

2 DAKİKALIK SESSİZ EYLEM

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşün mazlumların, solcuların, muhafazakarların, milliyetçilerin ve yurtseverlerin ortak sesi olduğunu ifade eden Karasu, "Bu ses dalga dalga yayılacak ve hak hukuk tanımayanlar, toplumun bu sesine kulak vermek zorunda kalacaklardır. Bugün iktidarda olanlar adaletin bir gün kendilerine de lazım olacağını unutmamalıdırlar" dedi.
Basın açıklamasının ardından 2 dakikalık sessiz eylem gerçekleştiren grup daha sonra dağıldı.  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler