Uçakta rezalet

THY, İstanbul’dan Ankara’ya gitmek isteyen CHP liderini ‘yakıtımız bitti’ diye bekletti.

Yayınlanma: 29.05.2014 - 23:25
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı seçimi turları çerçevesinde İstanbul’daki temaslarını tamamlayarak Ankara’ya dönüşe geçen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, THY
uçağında yaklaşık 2 saat 10 dakika “mahsur” kaldı. THY yetkilileri, Kılıçdaroğlu ve beraberideki heyete önce “trafik yoğunluğu var”, daha sonra da “yakıtımız bitti” bilgisini verdi. Uçakta bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Genel Sekreter Gürsel Tekin, “Bu olayın altında kasıt arıyoruz, son derece ciddiyetsiz bir tavır var, vatandaşlar muhatap bulamadıkları için bizden bilgi almaya çalışıyorlar. Gecikme nedeniyle Finlandiya Meclis Başkanı ile randevumuzu iki kez ertelemek zorunda kaldık” sözleriyle tepki gösterdiler.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki temaslarının ardından, Atatürk Havaalanı’ndan Ankara’ya dönüş için THY uçağındaki yerini aldı. Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Aytun Çıray, Genel Sekreter Gürsel Tekin’in de içinde olduğu uçak 13.50’de havalanması gerekirken, önce “trafik yoğunluğu” gerekçe gösterilerek 15 dakika bekletildi. Tekin ve Toprak, Cumhuriyet’e yaptıkları açıklamada, önce “hava trafiği yoğunluğu” gerekçe gösterilerek bekletildiklerini, daha sonra hiçbir gerekçe göstermeden uzun süre bekletildiklerini bildirdiler. Uçak personelinin daha sonra “yakıtımız bitti” dediğini ve yaklaşık 2 saat daha havaalanında bekletildiklerini belirten Gürsel Tekin, yaşananları tam bir “rezalet” olarak nitelendirdi. Uzun süre yetkililerden bilgi alınamaması üzerine yurttaşların da çaresiz bir şekilde kendilerinden bilgi almaya çalıştığını belirten Tekin, bu olayın altında “kasıt” aradıklarını söyledi.

Erdoğan Toprak da gecikme nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde saat 15.30’da görüşeceği Finlandiya Meclis Başkanı ile randevusunu iki kez ertelemek zorunda kaldığını söyledi. Bu nedenle CHP’de saat 18.00’de gerçekleştirilecek MYK toplantısı da iptal edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler