Hırsızlar korkutmak için havaya ateş açtı, epilepsi hastası çocuk korkudan öldü

Gaziantep'te 10 liralık yüzüğü çalan hırsızlar, iş yeri sahibi fark edince kurtulmak için havaya ateş açtı. Epilepsi hastası çocuk korkudan öldü. O anlar kameraya da yansıdı

Yayınlanma: 02.07.2017 - 11:57
Abone Ol google-news

<video:772219>

Gaziantep'te 2 kişi, girdikleri bir işyerinden 10 lira değerindeki yüzüğü çaldı. Hırsızlar, peşlerinden gelen Suriye uyruklu işyeri sahibini korkutmak için havaya ateş etti. Bu sırada yürüyerek evine giden ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Suriye uyruklu Bilal Hacı Halef'in korkarak nöbet geçirip yaşamını yitirdi.

İşyeri sahibine yakalanmamak için havaya ateş açtılar

Olay, gece geç saatlerde Akkent Mahallesi'nde meydana geldi. Gümüş takı ve saat satan Suriye uyruklu Fayat Sakkar'ın işyerine gelen 2 kişi saat almak istedi. Saatleri inceleyen 2 şüpheli iddiaya göre daha sonra 10 lira değerindeki bir gümüş yüzüğü parasını ödemeden alıp dışarı çıktı. İşyeri sahibi de arkadaşları ile parasını ödemeden kaçan şüphelilerin peşine düştü. Şüphelilerden 50 yaşındaki Ali G., yanındaki kuru sıkından çevrilme tabancayla havaya ateş ederek kendilerini takip edenleri korkutmak istedi.

Epilepsi hastası Suriyeli çocuk korkudan hayatını kaybetti

Bu sırada sokaktan yürüyerek evine giden epilepsi hastası Bilal Hacı Halef, silah sesini duyunca korkarak epilepsi nöbeti geçirdi. Yere yığılan çocuk, durumu fark edenlerin çağırdığı ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Ancak, Halef doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Halef'in cesedi otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Olay güvenlik kameralarına da yansıdı

Yaşanan olay ise sokakta bulunan işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde şüphelilerin işyerine girmesi ve kaçarken silah çekmeleri yer alıyor. Halef'in yaşamını yitirdiği apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarında ise, çocuğun silah sesini duymasının ardından göğsünü tutarak yere yığılarak epilepsi nöbeti geçirdiği görülüyor.

Hırsızlardan biri silahla birlikte yakalandı

Polis, olaydan kısa süre sonra şüphelilerden Ali G.'yi suç aleti tabancayla yakaladı. Ali G.'nin sorgulanmasına başlanırken, polis kaçan ikinci şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler