Yunanistan'la yaşanan gemi krizinden kötü kokular geliyor

Yunan sahil güvenliği tarafından ateş açılan gemi ve kaptanla ilgili çarpıcı iddialar var... Şirketin sabıkası kabarık, geminin kaptanı ise Mavi Marmara krizinde de var

Yayınlanma: 04.07.2017 - 15:47
Abone Ol google-news

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin ateş açtığı ACT gemisiyle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Kaptan Haluk Sami Kalkavan  ve geminin bağlı bulunduğu şirketin geçmişi yaşanan krizle ilgili ciddi şüpheleri de aklıllara getirdi.

Yunanistan'la yaşanan gemi krizinden kötü kokular geliyor

İskenderun limanından demir çelik yükledikten sonra İzmit'e doğru yola çıkan ACT adlı gemi Rodos açıklarında Yunan sahil güvenliği tarafından durdurulmuş,inceleme için Rodos'a çekilmek istenince, kaptanın kararıyla türk karasularına kaçmak isterken Yunan botları botları tarafından ateş açılmıştı. ACT Gemin kaptanı Haluk Sami kalkavan yaşanan krizi ifadesinde bu şekilde anlşatmıştı. Ancak ACT gemisi ve kaptan Haluk Sami Kalkavan'la ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

2010 yılında Mavi Marmara ile birlikte Gazze'ye giden diğer geminin kaptanı

Kaptan Haluk Sami Kalkavan 2010 yılında Mavi Marmara ile birlikte Gazze'ye giden diğer geminin kaptanıydı ve olaydan sonra İsrail'de tutuklu kalmıştı.

Gemi AKP'li vekilin akrabasına ait

Yine aynı kaynaktan gelen iddiaya göre, gemi, AKP Mardin milletvekili Abdürrahim Akdağ'ın akrabası Yusuf Dündar'a ait. ACT ve bu şirketin diğer gemileri Türk sahil koruma güçleri tarafından defalarca incelenmiş ve sicili karışık gemiler.

Aynı şirketin başka bir gemisinde 3400 obüs mermisi bulunmuştu

2013 yılında ACT ile aynı şirkete ait Zeynep Dündar adlı gemide İskenderun limanında arama yapılmış ve 3400 obüs mermisi bulunmuştu. Gemi Ukrayna'dan Yemen'e gidiyordu ve yükünü mutfak malzemesi olarak göstermişti.

Şirketin insan kaçakçılığı sabıkası da var

2014 yılında yine aynı şirkete ait BARIŞ adlı kuru yük gemisi Mersin'den hareket etmiş, Girit açıklarında arızalanmış ve Akdeniz'de sürüklenmiş sonra da Girit açıklarında demirleyebilmişti. Gemide 100'ü çocuk 700 Suriyeli göçmen vardı ! Daha da ilginci gemi bir Yunan şirketine kiralanmış görünüyordu.

Yunan Sahil Güvenlik botundan Türk yük gemisine ateş açıldı: 'Gemide 16 Delik Var'

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler