37 bıçak darbesiyle öldürülen genç kadın için pazarlık usulü tazminat

İzmir'in Urla ilçesinde erkek arkadaşı tarafından 37 bıçak darbesi ve boğazı kesilerek öldürülen Funda İşsiz’in (16) ailesi tazminat davası açtı. Mahkeme, önce 18 bin TL olarak belirlediği tazminatı, ailenin itirazı üzerine 80 bin TL’ye çıkardı.

Yayınlanma: 09.07.2017 - 10:18
Abone Ol google-news

 


Funda İşsiz, 2005 yılında öldürüldüğünde Urla Lisesi 2. Sınıf öğrencisiydi. Şimdi 30 yaşında olan 9 Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek akulu Elektronik Bölümü öğrencisi Celalettin Erkal’la arkadaştı. Erkal iddiaya göre, ‘Testere’ (SAW) filmindeki gibi bir cinayet işlemek istediğini daha önce arkadaşlarına söylemişti. Kız arkadaşı Funda İşsiz’i kullanılmayan bir binada 37 bıçak darbesiyle öldürdü ve boğazını kesti. Funda’nın cesedini binadaki çalışmayan bir derin dondurucuda sakladı. Erkal, cinayeti anlattığı babası tarafından polise teslim edildi.

İNFİAL YARATMIŞTI
İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi davayı 2007’de karara bağladı. Erkal’a ömür boyu hapis cezası verildi. Yargıtay cezayı, Adli Tıp Kurumu raporu eksik olduğu gerekçesiyle bozdu. 2010’da eksikleri gideren mahkeme, Erkal’a yine aynı cezayı verdi. Dosya Yargıtay’da beklediği sırada, 5 yılı aşan yargılama süresi nedeniyle Erkal, 31 Ocak 2011’de tahliye edildi.

Tahliye kararı kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sanığın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Yargıtay dosyayı hemen görüşerek onadı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Erkal, 1 ay sonra bulunabildi. Erkal adliyeye girerken fotoğrafını çeken gazetecilere, “Ben bir ay boyunca gezdim, tozdum. Bu sırada sözlümün mezarını bile ziyaret ettim, dua okudum. Af diledim. Olay sırasında 18 yaşındaydım. Şu an çok pişmanım” dedi.

Funda İşsiz’in ailesi cinayet davası sürerken Erkal’a 200 bin TL manevi, 200 bin TL maddi olmak üzere 400 bin TL tazminat istemiyle Urla Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, tazminatı 18 bin TL olarak belirledi. Funda’nın ailesi karara itiraz etti. Yargıtay tazminatın arttırılması yönünde kararı bozdu. Mahkeme, bu kez yasal faiz hariç 80 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti. Funda’nın ailesi bu miktara da itiraz etti. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler