Taksim'de polis müdahalesi... Gözaltılar var

Taksim'e doğru yürüyüşe geçen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu.

Yayınlanma: 31.05.2014 - 19:21
Abone Ol google-news

İstiklal Caddesi'ndeki TMMOB binasında bir araya gelen Taksim Dayanışması üyeleri Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi. Gruba destek veren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün, Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ile Taksim dayanışması üyeleri polis yetkilileriyle görüşerek, grubun anma yapmak üzere Gezi Parkı'na yürümesine izin verilmesini istedi. Ancak grubun yolu, barikat kuran polis tarafından kesildi.

Slogan atan grup üyeleri yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, "Lütfen dağılın. Sayın milletvekilleri, hastalar ve çocuklar, lütfen güvenli bir alana alın. Yasa dışı eylem yapan gruba sesleniyorum lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" dedi. Bazı göstericilerin bu sırada İstiklal Caddesi'nde bulunan TOMA'nın önünde toplanmaya çalıştı. Polis göstericileri TOMA'nın önünden uzaklaştırdı. Birkaç dakika sonra polisin müdahalesi başladı. Gaz bombası ile tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu. Eylemciler, Galatarasay Meydanı'na doğru kaçtı. Polis müdahale ardından ara sokakta bulunan bir vatandaş polise, "Ben vatandaşım, göster kimliği. Zorba mısınız siz. Bizi korumanız lazım. Nasıl bize böyle baskı yapıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

 

KADIN TURİSTİN GÖZYAŞLARI

Polis ekipleri ara sokaklara kaçan gruplara biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında İstiklal Caddesi'nde bulunan turistlerde zor anlar yaşadı. Gazdan etkilenen bir kadın turist ağlayarak tepki gösterdi. Gözyaşı döken kadın daha sonra yanına gelen bir başka turistin elini tutarak İstiklal Caddesi'nden uzaklaştı.

 

KADINLAR YARALANDI

Galatasaray Lisesi önüne slogan atarak gelen gruba, burada bekleyen polisler müdahalesi burada da devam etti. Tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilen grupta bazı göstericilerin zor anlar yaşadığı görüldü. Bir kadın göstericinin ise kolundan yaralandığı, bir kadın göstericinin de fenalaştığı görüldü ve bir kadın göstericinin de ayağından yaralandığı görüldü. Müdahale sırasında çevrede bulunan bazı dükkanlarında camları kırıldı. Polis müdahalesi sırasında caddede bulunan ayakkabılar dikkat çekti.

İŞTE MÜDAHALEDEN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler