Artvin’de yaralı bulunan yavru dağ keçisi Kars’a gönderildi

ARTVİN'de köy yolunda yaralı olarak bulunan dağ keçisi yavrusu, ilk tedavisi sonrasında kalıcı tedavi için Kars’a sevk edildi.

Yayınlanma: 10.07.2017 - 12:40
Abone Ol google-news

Ailesiyle birlikte tarihi Porta Kilisesi’nin bulunduğu Pırnarlı Köyü’ne giden Taner Akdemir, yol kenarında yaralı yavru dağ keçisi buldu. Kızları 7 yaşındaki Ecrin ve 3 yaşındaki Elvin’in çok sevdikleri ve ‘İpek’ adını taktıkları yavru kızıl dağkeçisini aracıyla Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne getiren Taner Akdemir, yaralı hayvanı yetkililere teslim etti.

Artvin Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciler Birliği veterineri Taner Eldemir’in ilk muayenesinin ardından arka ayaklarını kullanamadığı, bacaklarında ve karın bölgesinde yaralar olduğu belirlenen yaklaşık 40 günlük yavru kızıl dağkeçisi, ilk tedavisinin ardından Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderildi.

Yaralı yavrunun durumuyla ilgili konuşan veteriner Eldemir, "Arka bacaklarında felç durumu söz konusu. Elle yaptığımız muayenede kırığa rastlamadık. Röntgenle bakıldığı zaman kırık bulunabilir. Çünkü iki bacağında da felç görünüyor. Doğuştan da felç olma ihtimali var. Yaraları var. Yırtıcı bir kuşun saldırısına uğramış gibi görünüyor. İleri yönlü tedavisi için teknik ekipman ve tesisat yönünden zayıf olduğumuz için Kars'taki Veteriner Fakültesi’ne gönderiyoruz. Gerekli tedavileri orada yapılacak" diye konuştu.

Yavru dağkeçisini bulan Taner Akdemir de "Porta yolunda bulduk. Yolda annesiyle beraberdi. Annesi kaçtı ancak yavrunun kaçamadığını gördük. Yaklaşıp bakınca arka ayaklarının hiç tutmadığını fark ettik. Tahminime göre atmaca ya da doğan saldırmıştır. Ürkmüştü" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler