Reis filminin yapımcısı FETÖ'den gözaltında... Evinde firari FETÖ sanığı yakalandı

Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı Ali Avcı 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin skandal fragmanı ile tepki çekmişti. Avcı, FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.07.2017 - 09:01
Abone Ol google-news

<video:779418>

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış' filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.Avcı, 15 Temmuz'a anlatan 'Uyanış' filmi ile ilgili skandal bir fragman yayınlamış ve tepkilere neden olmuştu.

EVİNDE FİRARİ FETÖ SANIĞI YAKALANDI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı, Bağcılar'daki evinde gözaltına alındı. Polis tarafından evde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi ise kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanan kişinin kendini Hasan Aslan olarak tanıttığı ancak yapılan kimlik kontrolünde bu kişinin FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Karabiber'in 'Bylock' kullanıcısı olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 2 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yandaş medya aylarca 'Reis' filminin tanıtımını yaptı

IMDB'DE ÇAKILDI 

Erdoğan'ın hayatını anlatan film, Popüler sinema sitesi IMDb'de 10 üzerinden 1,6 puan alabilmişti.

YÖNETMEN, FİLMİ İZLEMEYECİĞİNİ AÇIKLADI

Yönetmen Hüdaverdi Yavuz, ekibin parasının ödenmediğini ve son haline onay vermediği filmi izlemeyeceğini söylemişti.

BURHAN KUZU ÖVGÜLER YAĞDIRMIŞTI

Filmin Şubat ayında yapılan galasına katılan AKP'li Burhan Kuzu filme övgüler yağdırmıştı. AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Bu tür filmler genel anlamda kalıcı belge olarak sonraki nesillere aktarılması için önemlidir. Aksi halde gençli tabi unutabiliyor. Kitaplara yazsanız da filmdeki etkinliği her zaman bulamıyorsunuz. Emeği geçen bütün oyuncuları ve ekibi tebrik ediyorum” demişti.

AKP'LİLERİ TOPLUCA SİNEMALARA GÖTÜRDÜLER

Filmin yayınlanmasının ardından birçok AKP teşkilatı partilileri topluca sinemaya götürmüştü. Gişede ve IMDb'de çakılan film için toplu organizasyonlar düzenlenmişti. Facebook gruplarında, IMDb'ye üye olunması ve film için puan verilmesi için de çağrı yapılmıştı. 

AKP Edirne ilçe ve mahalle teşkilatının filmin gösteriminden hatıra fotoğrafı

YENİ FİLME TEPKİ ÇEKEN FRAGMAN 

Ali Avcı, dün de yeni filminin fragmanı ile gündeme geldi. Avcı'nın 15 Temmuz darbe girişimini anlatan 'Uyanış' adlı yeni filminin fragmanı yayınladı.Fragmandaki akıl almaz sahneler tepki çekti. Bu sahneler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başına silah dayanması ve ailesinin darbe gecesi Kısıklı'daki evlerinde öldürülmesi yer aldı.

Fragmanın tanıtım metninde, "Filmin tüm sahne ve efectleri bitmemesine rağmen yoğun talep baskı üzerine yayınlanmıştır. 9 Adet kısa kısa fragman olarak hazırlanmış filmimizin 1. fragmanı beğenilerinize sunulmuştur" deniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler