Yeni KHK yayımlandı... Kamuda 7 bin kişiye ihraç

Bakanlar Kurulu’nun 5 Haziran’da imzaladığı KHK yürürlüğe girdi. Buna göre aralarında 302 akademisyenin de bulunduğu 7 bin 348 kişi kamudan ihraç edildi. Eski İstanbul Valisi Mutlu ile Başbakanlık Basın Müşaviri Sarıkoca da ihraç edilenler arasında yer aldı. Hakan Şükür ve Arif Erdem’in madalyaları da geri alındı.

Yayınlanma: 14.07.2017 - 20:54
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olarak Saray’da 1 ay bir hafta önce 5 Haziran’da topladığı Bakanlar Kurulu’nun imzaladığı OHAL KHK’si dün yürürlüğe girdi.

KHK ile kamu kurumlarından 7 bin 348 kişi ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 418, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 2 bin 303, Sağlık Bakanlığı’ndan 789 kişi ihraç edildi. Kara Kuvvetleri’nden 181, Deniz Kuvvetleri’nden 180, Hava Kuvvetleri ’nden 185 asker ihraç edildi. Üniversitelerden aralarında profesörlerin de olduğu 302 akademisyen, üniversitelerin idari kadrosundan da 54 kişi ihraç edildi.

Sarıkoca’ya ihraç

Başbakanlık merkez teşkilatından iki kişi ihraç edildi. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca ihraç edildi. Tutuklu Sarıkoca savcılık ifadesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı olarak bilinen Adil Öksüz ile gözaltında iken görüştüğünü söylemişti. Sarıkoca, 2004 yılında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in Özel Kalem Müdürü oldu. Başbakanlık İletişim Merkezi’ni (BİMER) kurdu ve yönetti. Nisan 2016’da görevlerinden açığa alındı.

Vali Mutlu’ya ihraç

İçişleri Bakanlığı’ndan ise 31 kişi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Can Pınar, Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer de ihraç edilenler arasında yer aldı. TSK’den emekli olan 342 emekli personelin ise rütbeleri söküldü. Buna göre Kara Kuvvetleri’nden 108, Deniz Kuvvetleri’nden 112, Hava Kuvvetleri’nden ise 122 emekli personelin rütbeleri alındı.

312 kişi iade edildi

Daha önceki KHK’lerle görevlerinden ihraç edilen 312 kişi ise görevlerine iade edildi. Daha önce kapatılan derneklerden İstanbul merkezli ve Başbakan Binali Yıldırım’ın memleketinden Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği yeniden açıldı.

Firari sporcular Hakan Şükür ve Arif Erdem’in madalya ve nişanları da alındı. Şükür 2002 yılında Devlet Üstün Hizmet Madalyası da almıştı. Şükür ayrıca, 1993 Akdeniz Oyunları’nda altın madalya 2002 Dünya Kupası’nda bronz madalya kazanmıştı.

1 SAYILI LİSTE
(İHRAÇ EDİLEN PERSONEL LİSTESİ)

2 SAYILI LİSTE
(GÖREVE İADE EDİLEN PERSONEL LİSTESİ)

3 SAYILI LİSTE
(RÜTBELERİ ALINAN EMEKLİ TSK PERSONELİ LİSTESİ)

4 SAYILI LİSTE
(AÇILAN DERNEK LİSTESİ)

5 SAYILI LİSTE
(ÖĞRENCİLİK İLE İLİŞKİLERİ KESİLENLER LİSTESİ)

6 SAYILI LİSTE
(ÖĞRENCİLİKLERİ İADE EDİLENLER LİSTESİ)

7 SAYILI LİSTE
(MADALYA VE NİŞANLARI ALINANLAR LİSTESİ)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler