Tunceli'de bulunan cesedin PKK'lilerin kaçırdığı öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinleşti

Tunceli-Pülümür karayolunda Pülümür çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan cansız bedenin teröristler tarafından 16 Haziran’da kaçırılan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 15.07.2017 - 09:43
Abone Ol google-news


12 Temmuz 2017 tarihi saat 12.20 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolunun 25. kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde erkek bir şahsa ait cansız beden bulunmuştu. Tunceli Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopside cesedin uzun süre suda kalması nedeniyle herhangi bir tespit yapılamadı. Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cansız bedenden alınan doku örneklerinin, öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesinden alınan DNA örnekleriyle uyuştuğu belirlendi. Cesedin PKK'li teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğu kesinleşmiş oldu.

Öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın cenazesi memleketine gönderildi

Tek kurşun ile başına ateş edilerek şehit edildiği öğrenilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın cenazesi işlemlerin ardından Malatya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracı ile Memleketi Gümüşhane’ye bağlı Torul ilçesine gönderildi. 

Adli Tıp’ta cenaze işlemlerini takip edenler arasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, şehit edilen 24 yaşındaki Necmettin öğretmenin bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalışan eğitim neferlerinden birisi olduğunu belirterek, "Ama maalesef karanlıktan yara gibi kaçan terör örgütü bu genç kardeşimizi şehit etti. Şuanda gerçekten çok üzgünüz. Neslimizin geleceğe taşınması, gençlerimizin ve çocukların değerlerine bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarımıza saygı duyulması gerekirken maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit ettiler. Eğitim-Bir-Sen olarak karanlığa karşı teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonrada devam ettireceğiz. Ama bunu yapanlar şunu unutmasınlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz. biz öyle bir topluluğuz. Bunu 15 Temmuz’da gösterdik, 15 Temmuzun yıl dönümünde dünde, bugün de göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Olayın geçmişi 

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'nde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü tatil için memleketi Gümüşhane’ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen terör örgütü PKK’li bir grup tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler