AKP’li Tezcan’ı protesto eden 2 öğrenci hapse girecek

AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan'ı protesto etmekten yargılanan ÖDP üyeleri Çağdaş Oğul Arı ve İbrahim Akyürek'e, “Görevli memurun görevini yapmasını engellemek” suçlamasından 6 ay 20 gün hapis cezası verildi. Arı ve Akyürek, yürürlükteki infaz kanunları gereğince 3 günlüğüne cezaevine girecek, ardından adli kontrol şartlarından yararlanarak tahliye edilecek.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 16:36
Abone Ol google-news

Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı’nın davetiyle 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi üniversiteye giden AKP Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, bir grup öğrenci tarafından protesto edilmiş, Tezcan’ın korumaları ve özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbedenin ardından 8 öğrenci hakkında dava açılmıştı. Mersin 11. Asliye Ceza Mahkemesi, 6 öğrenci için beraat kararı vererken, ÖDP üyeleri Çağdaş Oğul Arı ve İbrahim Akyürek hakkında, “Görevli memurun görevini yapmasını engellemek” suçlamasından 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Arı ve Akyürek’in avukatları Bölge İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulundu ancak bölge mahkemesi talebi reddedince 2 öğrencinin cezası kesinleşti.

3 gün cezaevinde yatacaklar

Arı ve Akyürek, yürürlükteki infaz kanunları gereğince 3 günlüğüne cezaevine girecek, ardından adli kontrol şartlarından yararlanarak tahliye edilecek. Ceza alan öğrencilerinden Çağdaş Oğul Arı, “1 Kasım seçimlerinden önce okula Yılmaz Tezcan geldi, biz de protesto ettik. Orada güvenlikçilerle, korumalarla arbede de yaşandı. Davaya konu olan olayla ilgili görüntü kaydı yok. Diğer 6 kişi beraat ederken sadece ikimizin ceza almasına şaşırdık. Orada itiş kakış oldu ama güvenlikçiler de kimlerle arbede yaşandığını bilmiyorlardı. Davaya katılan bir güvenlik görevlisi ‘kimlerle kavga ettiğini hatırlamıyorum. Hepsinden şikayetçiyim’ dedi. Duruşmada bizim adımızı veremedi, teşhis yapamadı ama iki kişi ceza aldık. Bu hafta içinde cezaevine girip hafta bitmeden tahliye olacağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler