Sıkıyönetimde başladı OHAL’de devam ediyor... İHD 31 yaşında

İHD'nin 31’inci kuruluş yıl dönümünde yapılan açıklamada 'Sıkıyönetimde kurulan dernek, 31 yıl sonra OHAL’e karşı mücadelesini sürdürmekte' denildi.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 22:31
Abone Ol google-news

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 31’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada “Sıkıyönetimde kurulan dernek, 31 yıl sonra OHAL’e karşı mücadelesini sürdürmekte” denildi. Sultanahmet Meydanı’nda yapılan açıklamaya İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul temsilcisi Ümit Efe ve İHD üyeleri katıldı.

İHD üyeleri, “Çocuğu değil cezaevlerini kapatın”, “Hukuk dışı uygulamalara son verilsin”, “Halkın demokratik talepleri dikkate alınmalıdır”, “Çocuklar ölmesin”, “Kadın mahpuslar yalnız değildir”, “Nefret ve savaş söylemlerini durdurun” yazılı dövizleri taşıyarak, “OHAL’e hayır” , “KHK gidecek biz kalacağız”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İHD’nin 30’uncu yıldönümünü bir darbe girişimi ile karşıladığını belirterek “Sıkıyönetimde kurulan bir dernek 31 yıl sonra OHAL’e karşı mücadelesini sürdürmektedir” diye konuştu. Tek talebin ‘barış’ olduğunun altı çizen Yoleri, “Yaşam hakkı olmayınca da diğer tüm haklardan söz etmek mümkün olamamaktadır. Türkiye’de ifade özgürlüğü otoriter yönetimin yargı baskısı altındadır. Dolayısıyla Türkiye’de asgari standartlarda dahi demokrasiden söz edilemez. OHAL ve KHK rejimi bir karşı darbe rejimidir. Bundan derhal vazgeçilmelidir” diye konuştu.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul temsilcisi Ümit Efe ise, “Ne yazıkki biz bu ülkede bu derneği kurmak zorunda kaldık. Çıplak ayaklarla dikenli yollardan yürüyoruz. Sessizlik öldürür mücadele yaşatır. İnsan hakları savunucuları derhal serbest bırakılsın” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon