Sabuncu’nun tarih öğretmeni yazdı: Korkusuz adımlarla yürümeye devam et Murat

261 gündür özgürlüğünden yoksun gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun tarih öğretmeni Beyza Şahin yazdı...

Yayınlanma: 17.07.2017 - 22:36
Abone Ol google-news

1983’ün sıcak bir eylül sabahı, İstanbul Kadıköy Kenan Evren Lisesi’nde stajyer bir öğretmenken tanıdım Murat’ı. Daha ilk dersten dikkatimi çekmişti. Hani hepimizin hayatında hiçbir zaman unutamadığımız öğretmenler vardır. Bir de öğretmenlerin hiç unutamadığı öğrencileri olur. İşte Murat da bir öğretmen olarak unutamayacağım öğrencilerim arasında yer aldı her zaman. Ben şu an bile ona baktıkça, bugünkü Murat’ı değil 9. sınıf öğrencisi olan Murat’ı görüyorum nedense. Hep soran, gözbebeklerinde sürekli soru işareti gördüğüm Murat’ı. O yaşta bile memleket meselelerine o kadar meraklıydı ki, müfredat gereği ilkçağ tarihi anlattığımız derslerde konuyu ne yapıp eder, günümüz Türkiye’sine getirmeyi başarırdı. Öğrenmek heyecanı, sabırsızlığı ve aceleciliği ile her şeyin birdenbire düzelebileceğine inanıyordu.

Uzun yıllar Murat ile haberleşemedik ama geçen zaman aradaki gönül bağımızı koparmamış ki, Milliyet gazetesinde adını görünce çok heyecanlanıp hemen kendisini aradım ve kutladım. Bunu diğer başarıları izledi, her seferinde onunla ne kadar gururlandığımı ifade ettim ve hep şunu izledim Murat yukarılara çıktıkça: O yükseldikçe mütevazılaştı; kutlamak için her arayışımda, telefonu “Emredin Hocam!” diyerek açtı. Şimdi düşünüyorum da, onu sadece en son geldiği görev için arayamadım…

İçinden geçenleri bildiğim için vicdanım o kadar rahat ki… Korkusuz adımlarla yürümeye devam et Murat. Sen o kadar eminsin ki kendinden ve ben o kadar inanıyorum ki sana, o 15 yaşında tanıdığım, vatan sevgisiyle dolu Murat’a.

Bu duygularla tertemiz alnından öpüyor, seni ve arkadaşlarını alkışlarlarla karşılayacağımız günlerin çok yakın olduğu inancı ile görüşmek üzere diyorum sevgili oğlum.

*Murat Sabuncu’nun tarih öğretmeni


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler