#GazetecilereÖzgürlük, Twitter’da etiket gündemin ilk sırasına yerleşti

11’i tutuklu 19 Cumhuriyetçinin davası için geri sayım başlarken sosyal medyada Şener Şen’li, Adile Naşit’li eylem başlatıldı. Twitter’da etiket gündemin ilk sırasına yerleşti.

Yayınlanma: 17.07.2017 - 22:47
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazar, çizer, yönetici, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı dava 24 Temmuz’da Çağlayan’daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. ‘Dışarıdaki Gazeteciler’, 24 Temmuz’da başlayacak olan dava için dayanışma çağrısı yaptı. Gazetecilerin hazırladıkları görseller, Twitter’da paylaşıldı. #GazetecilereÖzgürlük etiketiyle paylaşılan mesajlar Twitter’da gündemin ilk sıralarına yerleşti.

Dışarıdaki Gazeteciler, muhabirimiz Ahmet Şık, OdaTV davasından 2011’de tutuklandığında, “Ahmet ve Nedim’in arkadaşları (ANGA)” olarak, tutuklu meslektaşları için eylemler düzenlemeye başlamıştı. Şık ve Şener’in tahliyesinin ardından “Dışarıdaki Gazeteciler” adıyla mücadelelerini sürdürmeye devam ettiler.,

Mesajların birinde Şener Şen’in bir filminden pazarlamacı sahnesi yer alıyor: Ergenekon kumpasından yargılanan Cumhuriyet şimdi de hem FETÖ, hem DHKP-C hem PKK propagandasıyla suçlanıyor. “Rahmetli Başkan Kenedi, Taçsız Kral Pele, Nadya Komanaci, Fenerbahçeli Cemil hepsi bu iddianamede...”

Savcıya dikkat

Şener Şen, İlyas Salman ve Kemal Sunal’ın aynı karede yer aldığı başka bir fotoğrafla, Cumhuriyet soruşturmasını başlatan ve çalışanlarını gözaltına aldıran savcı Murat İnamı, Selam Tevhid davasında sanık olduğuna, İnam’ın meslekten ihraç edilmesine engel olan HSYK üyelerinin tutuklandığına dikkat çekiliyor. “Cumhuriyet’e FETÖ operasyonunu yapan FETÖ sanığı savcıya ‘görevde kalsın’ diyen HSYK üyeleri FETÖ’den tutuklandı. Ağam eğlenir bizimle.” Paylaşımlarda Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın unutulmaz filmi “Selvi Boylum Al Yazmalım”dan da bir kare var: “Savaşlardan, darbelerden, kumpaslardan sağ çıkan 93 yıllık gazetenin yazarları OHAL’de tutuklu. Cumhuriyet neydi, Cumhuriyet emekti.”

Şık’ın durumu

Şık’ın tutuklanmasını ise en iyi anlatan Adile Naşit oluyor. Naşit’in gülerken, “Darbecilere karşı delil olan İmamın Ordusu’nun yazarı darbeden sonra içeri atıldı. Tam ‘Ahmet Şık FETÖ’cü diyeceğim beni bir gülme tutuyor!” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler