Hafriyat kamyonunun ezdiği Şule İdil'in annesi: 'Adalet için uzaya mı gideyim’

Geçtiğimiz yıl İstanbul Kadıköy’de hafriyat kamyonunun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere’nin ailesinin adalet arayışı sürüyor.

Yayınlanma: 18.07.2017 - 04:43
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait hafriyat kamyonunun çarparak öldürdüğü Şule İdil Dere’nin ailesinin adalet arayışı sürüyor. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, asli kusurlu İBB yetkilileri hakkında soruşturma izni vermeyen İstanbul Valiliği’nin kararını onadı. Gözü yaşlı anne Nesrin Arslan, “İtiraz ettik, zannettik ki sesimiz duyulur, sorumlulara hesabı sorulur hiç değilse... Sorumlular yargılansın diye uzaya gitmem gerekiyorsa gider oraya da başvururum” diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümünden sorumlu İBB Daire Başkanı’nın da aralarında bulunduğu 8 üst düzey yönetici hakkında soruşturma izni verilmemişti. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yalnızca İBB çalışanı iki mühendis ve bir teknikerin soruşturulmasına izin vermişti. Aile de valiliğin kararına itiraz etmişti. Mahkeme itirazı reddetti. Kararda, “hazırlık soruşturması yapılmasına yeterli bilgi ve belgenin dosya muhteviyatı itibariyle mevcut olmadığı anlaşılmıştır” denildi.

AYM’YE GİDECEĞİZ

Baba Berdan Dere bölge idare mahkemesinin adaleti, engellediğini söyleyerek, “Kararı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Bunu hak ihlali olarak yorumluyoruz” dedi. Aile tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında da Bölge İdare Mahkemesi’nin hukuk devletinin canını aldığı belirtilerek, “İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, kendi gerekçesiyle çelişme pahasına dosyadaki maddi delilleri 3 alt düzey personel için görüp 8 üst düzey yönetici için görmezden geldi, çelişkili ve hukuksuz bir karar verdi” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler