Mülakat bahane, AK kadrolar şahane... Sınavda 12. oldu, mülakatta 1 puanla elendi

Türkiye genelinde 12. oldu, mülakatta 69 puan verilerek 1 puanla elendi. İtiraz dilekçesine ise sadece "sınav, objektif, tarafsız ve adil" cevabı verildi

Yayınlanma: 18.07.2017 - 11:04
Abone Ol google-news

SGK'da memur kadrosunda çalışan U.A., Şubat ayında yapılan görevde yükselme sınavına girdi ve yüksek puan alarak Türkiye genelinde 12. oldu. Nisan ayında yapılan mülakatta ise baraj puan olan 70 puandan 1 puan düşük verilerek elendi. U.A., SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na itiraz etti. Verilen cevap ise daha da şaşırtıcıydı. U.A.'nın sorduğu sorulara cevap vermek yerine sadece; "tüm değerlendirmelerin tarafsız, adil ve objektif yapıldığı kanaatine varılmıştır" denildi.

Sınavda 80,2721 puan alarak 12. oldu

SGK'da memur kadrosunda çalışan U.A.  21/01/2017'de yapılan görevde yükselme sınavına girerek 80, 2721 puan alarak genel sıralamada 12. oldu. Şeflik konusunda terfi edeceğine kesin gözüyle bakılan U.A.  24/04/2017'de mülakata alındı.

Baraj 70'ti, mülakatta 69 puan verilerek elendi

Mülakat sonuçları 05/06/2017 tarihinde açıklandı.U.A. başarılı geçtiğini düşündüğü mülakatta başarısız olduğunu öğrenince adeta şoka uğradı. Başarılı sayılması için gerekli puan 70 iken, mülakattan 69 puan verilerek elenmişti.

SGK'ya dilekçe ile 3 soru sordu

SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına itiraz eden U.A. karara itiraz etti. Kamu Baş Denetçiliği, BİMER, Devlet Denetleme Kurumu ve Üst mahkemelere sunmak üzere 3 sorudan oluşan bir dilekçe yazdı.

İşte U.A1nın dilekçesindeki o sorular;

1-Mülakat süresince ses, görüntü kayıtlara alınmış mıdır? Tutanak düzenlenmiş ve tarafıma imzalatılmış mıdır? Var ise bunlarla ilgili tarafıma ait olan kayıtların gönderilmesini...

2- Sözlü sınavda yüz üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılır" demekte olup, bu başlıklardaki her bir komisyon üyesi tarafındantarafıma verilen puanların yazılı sınavda cevap kağıdının adaya bildirildiği gibi tarafıma ya da kurumun internet sayfasında yayınlanmasını  bu puanların da tarafıma bildirilmesi yasal hakkımdır.

3-Mülakat sınavında sorulan sorular önceden hazırlanmış, kura yoluyla her adaya ve aynı süre verilerek eşit ve adil bir şekilde sorulmuş mudur?

 

 

U.A. sordu SGK bildiğini okudu: Sınav tarafsız, adil ve objektif

SGK Personel Daire Başkanlığı U.A.'nın sorularına tek sayfalık bir yanıt verdi. Yanıtta detaya girlmedi. Sadece, "Sınav süresince yapılan tüm değerlendirmelerin tarafsız, adil ve objektif yapıldığı kanaatine varılmıştır" denildi. U.A.'nın talepleri ise rededdildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler