Diyarbakır'da gözaltına alınan KESK’liler serbest bırakıldı

Diyarbakır'da gözaltına alınan 32 KESK üyesi serbest bırakıldı. SES Genel Başkanı İbrahim Kara, gözaltındakilere şiddet uygulandığını iddia etti.

Yayınlanma: 18.07.2017 - 19:45
Abone Ol google-news

KHK ile ihraçları protesto ederken gözaltına alınan 32 KESK üyesinin ifadeleri tamamlandı. KESK’liler, serbest bırakıldı. Gazete Duvar'da Vecdi Erbay'ın haberine göre, KHK ile çok sayıda kamu emekçisinin ihraç edilmesini, Diyarbakır’da basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen 32 KESK üyesi, dün gözaltına alınmıştı. İfadeleri alınan KESK’liler, bugün serbest bırakıldılar.

KESK üyeleri, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. Açıklamaya, gözaltına alınan kamu emekçileriyle dayanışmak için Diyarbakır’a gelen SES Genel Başkanı İbrahim Kara da katıldı.

Basın açıklamasında konuşan İbrahim Kara, Cuma günü yayınlanan KHK’den sonra çeşitli eylemler yaptıklarını hatırlatarak, “Diyarbakır’daki arkadaşlarımız da basın açıklaması yapmak istediler. Ancak OHAL gerekçe gösterilerek gözaltına alındılar” ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarının gözaltına alınırken şiddete maruz kaldıklarını söyleyen Kara, “İşkence emniyette de devam etmiş” dedi. Kara, konuşmasının sonunda, hak ve hukuk için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler