Havuz medyası 'HERO'nun şifresini çözmüş!

Havuz gazeteleri Sabah ve Akşam, Muğla’da görülen 'Cumhurbaşkanı’na suikast' davasında yargılanan bir sanığın giydiği 'hero' (kahraman) tişörtüne ilişkin sosyal medyanın diline düşen farklı bir iddiada bulundular.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 11:35
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sukiast davasının 13 Temmuz günü Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına sanıklardan MAK timinde görevli eski astsubay Gökhan Güçlü üzerinde 'Hero' yazılı tişörtle gelmişti. Bu tişört tepkilere sebep olmuştu.

Duruşma sırasında tişört çıkarttırılmış ve bunun üzerine sanık Gökhan Güçlü duruşmada ifade vermemişti.

Ardından Ankara'da FETÖ davasını izlemeye gelen üniversiteli bir genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan genç "Yazının ne anlama geldiğini bilmiyordum" dedi. 'HERO' (Kahraman) yazılı tişört konusunda oluşan hassasiyetin ardından Erzurum ve Aydın'da da tişörtü giyen kişiler gözaltına alındı.

HAVUZ MEDYASI HERO'DAN MESAJ ÇIKARDI

Havuz gazeteleri Sabah ve Akşam ise sosyal medyada çok konuşulan ilginç bir iddiayı internet sayfalarına taşıdılar.

 Sabah'ın internet sitesinde yer alan Sema Alim Dalgıç imzalı 'haberde' "İstihbarat birimlerinden elde edilen bilgiye göre, 'Hero' kelimesinin baş harfleri Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fethullah Gülen'e olan bağlılığı simgeliyor ve Pensilvanya'daki örgüt liderine bağlılık ifadesi içeriyor. Gizemi çözülen 'Hero' kelimesinin örgütsel açılımının 'Hoca Efendi Razı Olsun' olduğu belirlendi.." ifadelerine yer verildi.

Aynı iddiayı saatler sonra bu kez de Akşam gazetesi internet sayfasına taşıdı.

Akşam'daki haber ise şöyle:

"15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan ve 2 polisi şehit eden teröristlere açılan davanın duruşmasına ‘Hero' yazılı tişörtle gelen suikastçı asker Gökhan Güçlü'nün tişörtünün örgütsel gizemi istihbarat birimlerince çözüldü. Darbeci eski askerin tişörtündeki ‘Hero' yazısının ‘Hoca Efendi Razı Olsun' anlamına geldiği belirlendi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulan ve 2 polisin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin 13 Temmuz'da Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklardan MAK timinde görevli darbeci astsubay Gökhan Güçlü üzerinde 'Hero' yazılı tişörtle gelmişti. Bu tişört tepkilere sebep olmuştu.

Yaşanan hadise ardından darbecilerin tek tip kıyafetlerle duruşmalara katılmaları üzerine çalışmalar başlatıldığı öğrenilmişti. Konuyu ayrıntılı ele alan istihbarat birimleri 'Hero' olarak yazılan İngilizce 'Kahraman' anlamına gelen kelimenin örgütsel anlamını da çözdü."

 'ÖRGÜT LİDERİNE BAĞLILIK İFADESİ'

"İstihbarat birimlerinden elde edilen bilgiye göre, 'Hero' kelimesinin baş harfleri Fethullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fethullah Gülen'e olan bağlılığı simgeliyor ve Pensilvanya'daki örgüt liderine bağlılık ifadesi içeriyor. Gizemi çözülen 'Hero' kelimesinin örgütsel açılımının 'Hoca Efendi Razı Olsun' olduğu belirlendi. Bilindiği gibi Fethullah Gülen de örgüt mensuplarına yayınladığı videolar aracılığıyla çeşitli mesajlar vermişti. Fethullahçı örgütte bu tip simgesel mesajlar çok sık kullanılıyor. Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 'haki' renk cübbe giyerek darbe talimatı verdiği de konuşulmuştu."

DEFACTO TİŞÖRTÜN SATIŞINI DURDURDU

Öte yandan 'Hero' yazan tişörtlerinin üreticisinin AKP'ye yakınlığı ile bilinen işadamı Zeki Cemal Özen'in Defacto firmasına ait olduğu ortaya çıktı. Defacto tişörtün satışını durdurdu. De Facto markası Arda Turan'ın oynadığı reklamla uzun süre konuşulmuştu. 

'HERO' tişörtü ile duruşmaya gelen sanık yakını gözaltına alındı

'Hero' yazılı tişörtlerin toplatılmasına karar verildi

Erzurum'da gözaltına alınan 'Hero' tişörtlü üniversite öğrencileri serbest bırakıldı

Aydın'da 'Hero' tişörtlü genç gözaltına alındı

 'Hero' yazılı tişörtle duruşmaya gelen darbe sanığı yakını tutuklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler