Aynı gün birkaç kadını taciz etti, serbest bırakıldı

Mersin’de, bir giyim mağazasında 25 yaşındaki S.T’yi taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan S.A. (34), sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Mağdur S.A, “Bu adamın tutuklanması için elimden geleni yapacağım. O günden beri korkuyorum, çünkü o adam şu an aramızda dolaşıyor” dedi.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 12:26
Abone Ol google-news
<video:785306>
Mersin’de, bir alışveriş merkezindeki giyim mağazında 34 yaşındaki S.A., geçen 16 Temmuz’da 25 yaşındaki S.T. adlı kadını alışveriş yağtığı sırada taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Mağdur S.T.’nın şikayetçi olduğu S.A., 17 Temmuz’da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İfadesinde, alkollü olduğunu ve ne yaptığını bilmediğini söyleyen S.A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mağdur S.T. ise, mağazadaki güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medyada paylaşarak olayı anlattı. 
 
‘Kadın değil tacizci utanmalı’
Gazetemize konuşan S.T, “Bu adamın tutuklanması için elimden geleni yapacağım. O gün en az 5-6 kişiyi taciz etmiş. Hiç kimse şikayetçi olmamış. Bu korkuyu yenmemiz gerekiyor. Korkuyu aştığımızda kazanacağız. Kadınlar hem ailelerinden hem de çevrelerinden verilecek tepkiden korkuyor. Utanan biz olmamalıyız, utanan tacizci olmalı” dedi.  Tacizden sonra psikolojisinin olumsuz etkilendiğini söyleyen S.T, “O günden beri korkuyorum. Bugün doğum günüm mesela. Kargo şirketinden bir paketim geldi, yabancı bir numara aradı, görünce korktum. Meğer kargocuymuş. Her şeyi sorgulama ihtiyacı hissediyorum. Çünkü o adam şu an aramızda dolaşıyor. Otobüse bindiğimde, bacaklarını açarak oturan erkeklerden artık daha fazla rahatsız oluyorum. Bu olay başıma gelmeden önce hiç böyle bir şey olmayacakmış gibi, ama bir kere yaşanınca sürekli tekrarlanırmış hissine kapıldım” diye konuştu.
 
‘Serbest bırakılması suça teşvik’
S.T’nin avukatı avukat Serap Angay, şüphelinin serbest bırakılması kararına yönelik savcılığa itiraz dilekçesi verdiklerini belirterek, “Dosyayı incelediğimizde alkolle ilgili bir rapor alınmadığını görüyoruz. Zaten kişinin alkollü olması ya da olmaması, cinsel saldırı gibi ağır suçlarda ceza azaltıcı etken değil. Buradaki en önemli detay, bu kişi birden fazla kişiyi taciz etmiş. Güvenlik onu izliyormuş. Diğer kadınların hiçbiri tacizden şikayetçi olmamış. Konuyla ilgili görgü tanıkları da var. Alışveriş merkezindeki tüm kameraların araştırılmasını isteyeceğiz. Benim dışımda birkaç kadın avukat daha var, bu olayın takipçisi olacağız. Bu tür suçlar, kamuoyu oluşturulmadan da çok ağır şeylerdir. Bu tür insanların serbest bırakılması da suça teşviktir” dedi.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler