Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala’dan Cumhuriyet Davası mesajı

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala bir açıklama yayımlayarak Türkiye’de tutuklu olan tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 10:40
Abone Ol google-news

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, ilk duruşması 24 Temmuz’da başlayacak olan Cumhuriyet Davası öncesinde bir açıklama yayımlayarak tutuklu gazetecilere özgürlük istedi.

Ayala, mesajıyla birlikte DİSK Basın İş’in “Gazetecilere Özgürlük İstiyoruz” yazılı tişörtünü giydiği bir fotoğrafını da paylaştı.

Haksız yere hapse atılmış gazetecilerin yanındayız

“Dünyanın tüm sosyal demokrat ve işçi partilerini kapsayan uluslararası bir örgüt olan sosyalist enternasyonal bugün Türkiye’de halkın haber alma hakkını korumaya çalışırken haksız olarak hapse atılmış gazetecilerin yanındadır” diyen Ayala, basın özgürlüğü ve haber alma hakkının tüm demokratik sistemlerin en temel direklerinden olduğunu belirtti.

 Tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz

 Basın özgürlüğü ve haber alma hakkı olmadan demokratik bir hükümet etme biçiminin mümkün olamayacağını vurgulayan Ayala, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “İfade özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün temelini oluşturan özgür basın uluslararası insan hakları beyannamesinin 19. maddesinde en temel insan haklarından biri olarak belirtilmiştir ve bu hak dünyanın tüm ulusları tarafından gözetilmelidir.”

 "Biz Türkiye’de tutuklu olan tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz; tutuklu gazeteciler özgürleşene kadar çabalarımız sürecektir.”

 

 Corbyn'den tutuklu gazetecilere destek

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler