Erdoğan'dan teşkilatlara operasyon sinyali: Zarar veren kardeşlerimizi uyarıyorum

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP teşkilatlarına ve belediyelere çok sert uyarıda bulundu.

Yayınlanma: 25.07.2017 - 11:48
Abone Ol google-news

<video:788899>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

Ülke liderleri ile yaptığım görüşmelerde birçok bölgesel meseleyi ele alma fırsatı bulduk. Sorunlarımızı samimiyetle konuşmanın yollarını aramamız gerekiyor.

Gerçekleştirdiğimiz temasların Katar krizi bağlamında çok önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Bölgenin istikrarı, huzuru için çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Kardeşler arasında krize neden olan gerilimin inşallah en kısa sürede hallolacağına inanıyorum.

Müslümanların 3. kutsal mabedleri Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır.

Yıllarca okul kitaplarında okutulan 'Araplar bizi arkamızdan vurdu' yalanını artık arkada bırakmanın zamanı gelmiştir.

İsrail tanıdığımız diplomatik ilişki kurduğumuz bir devlet. İsrail'in meşruiyeti Filistine gösterdiği saygı ölçüsünde anlamlıdır. Kudüs statüsüne saygı duymayan bir İsrail en büyük zararı kendisinin göreceği bir yola sapıyor demektir.

Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İmkanı olan herkes bulduğu her fırsatta Mescid-i Aksa'yı ziyaret etsin. Gidemeyen de yardım göndersin. Bizler Mescid-i Aksa'ya ne kadar sahip çıkarsak gözlerini oraya dikenlerin işi de o kadar zorlaşır. Gelin Kudüs'e sahip çıkalım. Ülkemizde ne sinagoglar ne havralara yönelik saldırılara karşı gerekli tedbirleri aldık. Ciddi bir şey yaşanmadı.

Erdoğan: Gazze’ye sözüm var, Haziran’da gideceğim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında yaptığı açıklamada "Gazze’ye benim sözüm var. Herhangi bir olumsuz gelişme sözkonusu değil. Artık Gazze’ye gideceğim Allah’ın izniyle. Ve döndükten sonra takvimimizi yapacağız. Arkadaşlarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Öyle zannediyorum ki, Haziran ayı içinde bu ziyaretimiz gerçekleşecek" demişti.

"SİNAGOG VE HAVRALARA SALDIRMANIN HİÇBİR ANLAMI YOKTUR"

"İşte ülkemizde ne Sinagog ne de Havralara yönelik Mescid-i Aksa'da olan olaylar nedeniyle buradaki yapılmak istenen saldırılara gerekli tedbirleri aldık. Bazı ufak tefek sorunlar dışında hamdolsun bir şey yaşanmadı. Milletime çeşitli düşünce gruplarına veya siyasi partilere STK'lara sesleniyorum; Mescid-i Aksa'da böyle bir şey oldu. Bunun karşılığı da bu olmalıdır diye buradaki Sinagog ve Havralara saldırmanın hiçbir anlamı yoktur. Ve bunlar bizim dinimize göre de yasaklanmıştır yanlıştır. Biz aynı yanlışa aynıyla mukabelede bulunmayız. Türkiye en ideal çözümün 1967 sınırları içinde başkenti doğu Kudüs olan bir Filistin devletiyle yine aynı sınırlar içinde başkenti Tel Aviv olan bir İsrail devleti olduğunu savunmaya devam edecektir" 

"Ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey"

"Bir süredir Amerika'sı Almanya'sı Hollanda'sı birçok Batı ülkesinde Türkiye'ye dair anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğine şahit oluyoruz. Batılılar istiyorlar ki onlar ne istiyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz Türkiye yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun biz fedakarlıkta bulunalım. Haksızlıklar karşısında sesimizi çıkarmayalım, boynumuzu büküp oturalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde cirit atsınlar biz bir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok. Sen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na, bakanlarına, ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin, ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek, eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız.

"SİZDEKİ HUKUK DA BİZDEKİ GUGUK MU? MÜCADELEYİ DELİKANLICA DA YÜRÜTMÜYORLAR"

Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle bunlarla ilgili taleplerimize bu yargının konusudur diyen kendileri. Buna karşılık alenen ülkemizde toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suç üstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren kendileri. 

Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu ya? Mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Ekonomi başta olmak üzere bel altı vuruşları ile gerçek 

tiniyetlerini ifşa ediyorlar. 'Artık yatırım yapmayız, Alman firmaları şu firmalar çekilir.' diyorlar. Bu gidiş Hayra alamet değilim. Bugüne kadar hiçbir ülkenin Türkiye'deki yatırımları ile ters bir ilişkiye girmedik. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılır siz kaybedersiniz. 

"VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE AJANLARININ TEPESİNE BİNMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Anlaşılan iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına FETÖ'ye ümit bağladılar olmadı. YPG terör örgütü onun için YPG'yi kullanmayın SDG'yi kullanın. Artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığıyla ortada. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyorum.

"ALMAN FİRMALARININ POLİTİKACILARINDAN DAHA AKILLI"

Alman firmalarının politikacılarından daha akıllı olduğunu görüyoruz. İş dünyasından gelen sinyaller yeni yatırımların kesintisiz sürdüğünü gösteriyor. Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma yoktur. Bu bir yalandır hedef saptırmadır."

"Ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğiz"

"Fırsat bulduklarında hala kan dökmekten çekinmeyenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. Şimdi de kafayı Türkiye'ye takmışlar. Eskiden tehditlerini süslü püslü kelimelerin arkasına yaparak saklarlardı, şimdi alenen söylüyorlar. Dürüst oldukları için teşekkür ederiz. Almanya'nın bilmem ne bakanı, Türkiye'ye nasıl çok daha zarar verebileceklerine yönelik düşüncelerini medyaya ifşa etmeye başladığına göre iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına, FETÖ'ye ümit bağladılar, olmadı. PKK, YPG, SDG'den ümit beslediler, oradan da bir şey çıkmayacak. YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın. Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığı ile ortada. Ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimiz ifade ediyorum.

'Yıllardır Yunanistan'a niye sesleri çıkmadı?'

Erdoğan, Rusya ile olan S-400 görüşmelerine ilişkin, "Dün akşam bir basın mensubu arkadaşlarımız sordu Amerika'da S-400'lerle ilgili anlaşma bir gerilime neden olur. Siz ne düşünüyorsunuz? Niçin gerilime neden olsun dedim. Bir ülke kendi güvenliği ile ilgili imkanların arayışı içindedir. Hele hele ortak üretim imkanı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz Amerika ile yıllardır istediğimizi yapamıyorsak bu arayışın bir ürünüdür. Yıllardırı bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300'leri kullanıyor niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz şu anda Rusya Federasyonu ile bu konu ile ilgili adımları attık imzalar atıldı. İnşallah S-400'leri Türkiye'de göreceğiz. Ortak üretimle de süreci işleteceğiz" dedi.

"Siz kime çattığınızı bildiğinize emin misiniz?"

"Biz hiçbir zaman sadece kendimiz kazanalım demedik. Hiçbir zaman muhataplarımızı pazar, kendimizi pazarlayan olarak görmedik. Türkiye'deki OHAL'i bahane ederek karalama kampanyaları yapanlar, Avrupa'yı, Amerika'yı asla zirketmezler. Eyaletler OHAL kararı alıyor, Avrupa'da, Amerika'da vs. Bizde olunca niye rahatsız oluyorsunuz. Bizde OHAL terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil. Buna rağmen hala bizi tehdit etmekten geri durmuyorlar. Bir kez daha tekrarlıyorum, Türkiye sadece Türkiye değildir. Bu ülkenin ve milletin arkasında dünyanın her yerinden insanların duası vardır. Siz kime çattığınızı bildiğinize emin misiniz. Onun için size bu tehditkar üslubu bir kenara bırakıp, eşit şartlarda ve adil tekliflerle tartışmanızı ve bu yolları aramanızı özellikle tavsiye ediyorum. Yoksa köşeye sıkıştırırım, bu mantığı bırakın." 

"Cihat elinde silahla dolaşmak değildir" 

"AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Eğer elinden dilinden emin olmayan insanlar olmadıkça biz gerçek Müslüman olamayız bunun idraki içinde olmalıyız. Son günlerde cihat cihat diye bir şeyler geçiyor. Cihat elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadele edebiliyorsak, işte cihat odur." 

2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısı olacak. 

Teşkilatlara ve belediyelere uyarı 

Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlar ve zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar. Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası. Artık deniyor ya, parlamenter demokrasi, parlamenter demokraside seçim kazanmak bizim için leblebi çekirdekti. Artık hedefi büyük koyduk.

Protokolde tekme tokat kavga 

Ordu'nun Aybastı İlçesi'ndeki Perşembe Yaylası Şenlikleri'nde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da bulunduğu protokol tribününde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Enver Yılmaz'ın korumaları arasında tekme tokat kavga çıkmıştı. 

Protokolde kavga çıktı, Bakan korumalar tarafından uzaklaştırıldı

Numan Kurtulmuş'un önünde yaşanan protokol kavgasının perde arkası


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler