Müfredattan 'Evrim'in çıkarılmasını savunan biyolog profesör: Biyoloji kitaplarında ateizm öğretiliyor

Evrim Teorisi'nin ortaöğretim müfredatından çıkarılmasının doğru bir karar olduğunu savunan Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, biyoloji kitaplarında Evrim adı altında ateizm propagandası yapıldığını savundu.

Yayınlanma: 25.07.2017 - 15:26
Abone Ol google-news

<video:789108>

Müfredattan 'Evrim'in çıkarılmasını savunan biyolog profesör: Biyoloji kitaplarında ateizm öğretiliyor

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı' programında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı müfredat değişikliği tartışıldı.

Gazetemiz yazarı ve Bilim ve Herkese Bilim Teknoloji Dergisi Yayın Yönetmeni Orhan Bursalı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Nagehan Alçı'nın katıldığı programda, Evrim teorisinin müfredattan çıkartılması tartışıldı.

Müfredat değişikliği konusunda Talim Terbiye Kurulu'na bir rapor sunduklarını belirten Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, yapılan değişikliğin beklentilerin çok azını karşıladığını söyledi.

EĞİTİM MİLLİ KÜLTÜRE UYGUN OLMALI

Biyoloji Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Akan, müfredat değişikliğinin olumlu olduğunu ve milli eğitimin 'milli kültüre uygun' olması gerektiğin söyledi. Prof. Akan, "Ebeveynler olarak çocuklarınıza 'biz Adem ile Havva'dan geldik, toprakan geldik' diye anlatıyorsunuz, okula gidiyorsunuz biyoloji hocanız başka bir şey öğretiyor. Burada bir çelişki var. Bunun rayına oturtulması gerekiyor.

 "BİYOLOJİ DERSLERİNDE ATEİZM ÖĞRETİLİYOR"

Lise seviyesinde öğrencilerin Evrim Teorisini anlayamayacağını savunan ve sık sık ilahiyat alanından örnekler veren Prof. Dr. Hasan Akan, Biyoloji derslerinde Evrtim adı altında ateizm öğretildiğini ve Evrim Teorisinin gençleri dinden uzaklaştırdığını savundu. 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler