CHP'li Tanal'dan gazetemize destek: Cumhuriyet'i susturmaya yönelik siyasi bir operasyondur

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla gazetemize yönelik operasyonu ve haksız tutuklamaları eleştirdi.

Yayınlanma: 25.07.2017 - 22:11
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya Twitter hesabından gazetemizi susturma operasyonu gerçekleştirilen operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tanal paylaşımlarında "Cumhuriyet Gazetesine yönelik dava; CUMHURİYETİ susturmaya yönelik siyasi bir operasyondur. Cumhuriyet ne hükümet ne de parti gazetesidir. Cumhuriyet yalnız Cumhuriyet'in, bilimsel ve yaygın anlatımıyla demokrasinin savunucusudur. Cumhuriyet, demokrasi fikir ve esaslarını yıkmaya çalışan her kuvvete karşı mücadele etmiştir. Cumhuriyet Gazetesi; ülkemizde her anlamıyla gerçek bir demokrasi kurulması için bütün varlığı ile çalışmıştır. Cumhuriyet Atatürk devrim ve ilkelerinin açtığı "aydınlanma" yolunda, aklın bağnazlıktan, bilimin dinden bağımsızlaşması. Laiklik ilkesinin toplumca benimsenmesi için cumhuriyet gazetesi çalışmış ve yayın yaparak toplumun bilgilenmesi için çaba göstermiştir.İnsan Hakları ve Temel Özgürlükler Bildirgesi"ni demokrasinin evrensel anayasası olarak Cumhuriyet gazetesi benimsemiştir. Cumhuriyet,amaçlarına ancak Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü kapsamında ulaşılacağını temel ilke sayar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon