Yandaş gazetede 15 Temmuz'un bir numaralı şüphelisi Fetullah Gülen'e 'paralel' manşet

Yandaş Türkiye gazetesi 15 Temmuz'un firari şüphelisi Fetullah Gülen'i destekleyen bir manşetle çıktı. Gazete "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" diyerek YAŞ öncesi TSK'de tasfiye mi var? sorusunu akıllara getirdi

Yayınlanma: 26.07.2017 - 09:23
Abone Ol google-news


15 temmuz darbe girişiminin firari 1 numarası olduğu iddia edilen Fetullah Gülen'in "15 Temmuz'u Atatürkçüler ve ulusalcılar yapmış olabilir" sözlerine destek Türkiye gazetesinden de manidar bir başlıkla yanıt geldi. Yandaş gazete de ulusalcıları işaret ederek, yeni bir darbe girişimi olabileceğini manşetine taşıdı. Haber "YAŞ öncesi TSK'de Atatürkçü ve Ulusalcı subaylara operasyon mu yapılacak?" sorusunu akıllara getirdi.

 

Yandaş Türkiye gazetesi, bugün "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" manşetiyle çıktı. Daha önce Fethullahçılara verdiği destekle bilinen Türkiye gazetesinin CEO'su Cahit Paksoy, FETÖ soruşturmalarında tutuklanıp serbest kalmıştı. Gazete Fetullah Gülen'in dillendirdiği 15 Temmuz darbe girişimini "ulusalcı ve atatürkçü subaylar yaptı" iddiasına manşetiyle destek verdi.

Aynı tezi daha önce AKP'ye yakın ve bir dönem cemaatle iş tutan Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı, Cem Küçük gibi isimler de savunmuş söz konusu isimlere Fethullahçılar destek vermişti.

Fetullah Gülen: 15 Temmuz'u ulusalcı laik bir kesim yapmış olabilir

Kılıçdaroğlu Fetullah Gülen'e "densiz" diye tepki göstermişti

 Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in sözlerine şöyle tepki göstermişti:

 "Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; '15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir' diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. 'Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir' diyor bu densiz. Sen Balyoz, Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri, demokrasiye bağlı paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Unuttuk mu sanıyorsun."

Kılıçdaroğlu'ndan 'Darbeyi Atatürkçüler yaptı' diyen Gülen'e: Densiz

YAŞ öncesi TSK'daki Ulusalcı ve Atatürkçü subaylara operasyon mu geliyor?

Kılıçdaroğlu'nun sözleri tartışılırken, bugün Türkiye gazetesinin Gülen'in yönelimine destek veren manşetle çıkması YAŞ öncesi Ulusalcı ve Atatürkçü subaylara bir operasyon mu yapılacak sorusunu gündeme getirdi.

. Nuri Elibol imzalı manşette, Fethullahçıların bir daha darbe yapacak gücü olmadığı savunularak, "Burada hiçbir adamları kalmadı" ifadeleri kullanıldı. Gazetenin manşetinden TSK içindeki Atatürkçü askerler hedef alındı.

Daha önce Türkiye gazetesinin de destek verdiği FETÖ'nün kumpas soruşturmalarında Atatürkçü subaylar hedef alınmış, binlerce asker yıllarca yargılanıp tasfiye edilmişti. Sürecin sonunda tasfiye edilenlerin yerine gelen askerler 15 Temmuz kalkışmasını gerçekleştirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler