Beş bin yıl sonra Pigmeler dinle tanıştı... 30 nüfuslu köye iki cami yapıldı

Kamerun ormanlarında yaşayan ve 5 bin yıllık avcılık kültüründen gelen Pigmeler arasında artık Müslüman bir köy de var.. İHH köye cami bile yaptı

Yayınlanma: 26.07.2017 - 11:43
Abone Ol google-news

Kamerun ormanlarında yaşayan ve 5 bin yıllık avcılık kültüründen gelen Pigmeler arasında artık müslüman bir köy var. Katarlıların ve İHH'nın islamiyet'le tanıştırdığı 30 nüfuslu Pigme köyünde iki cami var. Kabile şefi; "daha önce hiç bir dinden haberimiz olmadığı için İslamiyeti kabul etmek zor gelmedi" diyor. 

Afrika’nın en eski yerlileri arasında gösterilen ve Atlas Okyanusu’nun kıyısındaki Kribi şehrine 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda bulunan Makure-1 köyünde yaşayan ve hiç bir dinden haberi olmayan Pigmeler, 2004-2009’da dinle tanıştı...

30 nüfuslu köyde iki cami var

Yeni Akit'in haberine göre, yaklaşık 30 kişinin yaşadığı köy halkı, 2004’de bir grup Katarlı din adamının İslamiyeti anlatması ve 2009’da Türk sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla Müslüman oldu. Köyde, İHH'nın ve Kamerunlu Müslüman derneklerin yaptırdığı 2 cami bile var.. İHH’nın 2013’te yaptırdığı camiinin ismi Darussaadet Fatih Sultan Mehmet Camisi.

İlk müslüman Pigme'ye İbrahim adını verdiler

Makure-1 köyü Pigmelerinin şefi Haruna Fouer ise Katarlıların köydekilere İslamiyet’i tebliğ etmesi sonucu ilk olarak İbrahim ismini alan birisinin Müslüman olduğunu ve daha sonra onun vesilesiyle de kendisinin Müslüman olduğunu söyledi.

"Hiç bir dinden haberimiz yoktu, bu yüzden İslamiyeti seçmek zor gelmedi"

Şef Fouer, daha önce dünya ile alakalarının olmaması nedeniyle hiçbir dinden haberdar olmadıklarını belirterek, “İslamiyet’ten önce başka bir dinimiz yoktu. Bu yüzden İslamiyet’i seçmek bize hiç zor gelmedi” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler