Dışişlerinden İsrail'e sert yanıt: Haddini bilmez açıklamayı...

Erdoğan'ın Harem-i Şerif açıklaması için, "saçma, hayali ve çarpıtılmış" ifadelerini kullanan İsrail Dışişleri Bakanlığı'na aynı üslupla yanıt verildi

Yayınlanma: 26.07.2017 - 12:37
Abone Ol google-news

Erdoğan'ın Harem-i Şerif açıklaması için, "saçma, hayali ve  çarpıtılmış" ifadelerini kullanan İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çok sert yanıt... Türk Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Haddini bilmez açıklamayı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte Türk Dışişleri bakanlığı'nın açıklaması;

 "Sayın Cumhurbaşkanımızın Harem-i Şerif'teki son gelişmeler hakkında ifade ettikleri hususlara ilişkin olarak İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan haddini bilmez açıklamayı kınıyoruz."

İsrail Dışişleri Bakanlığı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mescid-i Aksa gerilimi ile ilgili sözlerine "Saçma, hayali ve çarpıtılmış" yorumunu yapmıştı- 

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti üyelerinin toplantısındaki ifadeleri saçma, hayali ve çarpıtılmıştır. Kendi ülkesinin zor sorunları ile ilgilenmesi çok daha akıllıca olurdu. ?Osmanlı İmparatorluğu günleri geride kalmıştır. Kudüs geçmişte de Yahudi halkının başkenti olmuştur, halihazırda Başkentidir ve gelecekte de öyle olacaktır. Hükümeti geçmişe nazaran güvenliğe, özgürlüğe, inanç serbestisine ve bütün azınlık haklarına saygılıdır. Camdan bir sarayda yaşayanların başkalarına taş atmamaları gerekir."

İsrail'den Erdoğan'a sert mesaj: ?Osmanlı İmparatorluğu günleri geride kalmıştır


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler