Hakan Şükür'ün TRT'den aldığı maaş FETÖ iddianamesinde

Hakan Şükür'ün çok tartışmalara neden olan TRT'den aldığı maaş FETÖ'nün TRT yapılanmasına ilişkin iddianemeye yansıdı. Tanık ifadesine göre yılda 740 bin lira para alıyordu

Yayınlanma: 26.07.2017 - 14:47
Abone Ol google-news

Halen FETÖ soruşturmasının firari sanığı durumundaki Eski Milli futbolcu  ve AKP milletvekili Hakan Şükür’ün TRT’den aldığı para kamuoyunda çok tartışıldı... Bölüm başı 20 bin lira para aldığı yazılmış ve başta AKP'liler olmak üzere haberler tepkiyle karşılanmıştı. Şimdi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TRT'deki yapılanmasına ilişkin 21 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. Şükür'ün TRT'den aldığı para da o iddianamede yer aldı.

Yandaş Sabah gazetesinden Yüksel Temel imzasıyla yayımladığı habere göre, İddianamede Fethullahçıların TRT’de nasıl kadrolaştığı, önemli isimlerin ne kadar maaş aldığı bilgileri de yer aldı.

 İddianamede firari FETÖ'cüler Ekrem Dumanlı ile Hakan Şükür'ün TRT'den aldıkları ücretin basına sızdırılmasına ilişkin bir itiraf beyanı da yer aldı.

Dumanlı'ya ayda 12 bin lira, Şükür'e yıllık 740 bin lira ödeniyordu

İddianameye göre Tanık beyanında, "Örgütün Ekrem Dumanlı isimli gazetecisi TRT'de yayına katılıyor ve ayda 12 bin TL'den fazla para alıyordu. Ayrıca Hakan Şükür TRT'de yıllık 740 bin TL ücret alıyordu. Ben bunu gizlice basına sızdırdım. Bu fahiş ücret aylarca Türkiye gündemini meşgul etmişti. Her iki sızdırmayı da vicdanı sorumluluk ve vatan hizmeti bilinci ile yaptım. Birkaç ay sonra Ekrem Dumanlı programı bırakmak zorunda kaldı. Hakan Şükür de 1 sezon sonra Lig TV'de yorumcu olarak başladı" dedi.

"Solculara yardım ediyor diye işten çıkardılar"

FETÖ'nün TRT'de kadrolaşmaya başladıktan sonra kendilerinden olmayanlar hakkında yıpratma kampanyalarının başlatıldığını savunan tanık, "Mesela 2010 yılında Şenol Göka Radyo Daire Başkanı iken 'solculara yardım ediyor' diye ismini çıkardılar. Eski genel müdür İbrahim Şahin tarafından görevden alınmasına sebep oldular" diye konuştu.

 Hakan Şükür’ün TRT’den aldığı para ortaya çıktı

 

 

Yarın da öyle olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler