Erdoğan'ı trolleyen Rus komedyenler bu sefer ABD Enerji Bakanını aradı

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Ukrayna başbakanıyla görüştüğünü sanıyordu ama aslında telefonun öbür ucunda, ünlülere yaptığı telefon şakalarıyla ünlü bir Rus komedyen vardı

Yayınlanma: 27.07.2017 - 08:48
Abone Ol google-news

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, telefon şakasının kurbanı oldu. Perry, Ukrayna başbakanıyla görüştüğünü sanıyordu ama aslında telefonun öbür ucunda, ünlülere yaptığı telefon şakalarıyla ünlü bir Rus komedyen vardı. Perry 22 dakika süren görüşmede Amerika’nın Ukrayna’ya kömür ihracatını genişletmesiyle ilgili iyimser mesajlar verdi. Aynı komedyenler Erdoğan'ı da trolemiş, ikili, kendilerini Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk olarak tanıtıp Erdoğan'la tercüman aracılığıyla konuşmuşlardı.

 

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Amerikalı bakana şaka yapan iki komedyen Vladimir Krasnov ve Alexei Stolyarov, daha önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kimliğiyle İngiliz şarkıcı Elton John’ı kandırmıştı.

Bakanlık yetkilileri telefon şakasını doğruladı

Enerji Bakanlığı Sözcüsü Shaylyn Hynes yaptığı yazılı açıklamada, telefon şakasını doğruladı. Hynes, “Bu kişiler, üst düzey yetkililer ve ünlülere, özellikle de hükümetlerinin çizgisine uymayan bir ajandayı destekleyenlere karşı yaptıkları şakalarla biliniyorlar” dedi.

Görüşmeyi internetten yayınladılar

Görüntülerde, Perry’nin 19 Temmuz’da yapılan görüşmede, Rusya’ya karşı yaptırımlar ve Ukrayna’nın petrol ve gaz geliştirmesine yardım edilmesi dahil bir dizi konuda ciddi bir tonda konuştuğu görülüyor. Trump yönetiminin, Baltık üzerinden Avrupa’ya doğal gaz taşınmasını öngören Rus projesi Nord Stream 2’ye karşı olduğunu belirten Perry, Amerikan teknolojisinin Ukrayna’ya gaz geliştirmesinde yardım edebileceğini belirtiyor. Perry Paris iklim anlaşmasına da değindi.İlk olarak E&E News tarafından haberleştirilen telefon görüşmesinin kaydı internet üzerinden de yayınlandı.

Görüşme Poroşenko görüşmesinden 1 ay öncesinde yapıldı

Görüşme, Perry’nin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve heyetiyle ABD Enerji Bakanlığı’nda yaptığı toplantının bir ay sonrasına denk geldi.Başkan Donald Trump geçen ay yaptığı açıklamada, Washington’ın Ukrayna’ya daha fazla kömür ihraç etmeyi planladığını duyurmuştu. ABD’nin Ukrayna’ya nasıl daha fazla kömür getireceği belirsiz ancak Perry telefon görüşmesinde bu konu üzerinde Ticaret Bakanlığı’nın çalıştığını söyledi.

Tayyip Erdoğan'ı da trollemişlerdi 

<video:480008>

İkili, kendilerini Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk olarak tanıtıp, Erdoğan’la simültane tercüman aracılığıyla konuşmuşlardı.

Ses kaydında Erdoğan’ın, kendisine yöneltilen “Rusya’dan özür dileyecek misiniz” sorusuna “Asla” diye yanıt verdiği duyuluyor.

Erdoğan’ın “Sevgili dostum” diye hitap ettiği ‘Poroşenko’ telefon görüşmesinin sonlarına doğru, “Benim eşim çok güzel Ukrayna yemekleri yapar, bir de Türk hamamımız var, gelince bekleriz” diyor. Erdoğan teşekkür ederek karşılık veriyor.

'Erdoğan'ı telefonda işlettik' deyip ses kaydı yayınladılar, Ankara açıklama yaptı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler