Erdoğan'ın fire korkusu... Vekilleri kapalı toplantıya çağırdı

Tayyip Erdoğan HDP’li iki ismin milletvekilliklerinin düşürülmesi ve iç tüzük değişiklik teklifi için yapılacak oylamalar öncesi milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi’nde kapalı bir toplantı ile bir araya gelecek

Yayınlanma: 27.07.2017 - 10:35
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda HDP’li iki ismin milletvekilliklerinin düşürülmesi ve iç tüzük değişiklik teklifi için yapılacak oylamalar öncesi milletvekilleriyle AKP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Toplantının oylamalarda “fire yaşanmamasına” yönelik olduğu belirtiliyor.

HDP'li vekillerin durumu ve iç tüzük bugün oylanıyor

 Milliyet gazetesinden Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun, HDP’li Tuğba Gezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız’ın “devamsızlıkları” gerekçesiyle milletvekilliklerinin düşürülmesine yönelik raporları önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. İç tüzükteki, “24 saat” hükmü çerçevesinde iki HDP’linin “devamsızlık” nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin oylamalar Genel Kurul’da bugün gerçekleştirilecek. Öztürk ve Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için “276 kabul oyu” kullanılması yeterli olacak. Ak Parti ve MHP’nin iç tüzük değişiklik teklifinin tümü üzerindeki oylamanın da bugün gerçekleştirilip, ardından Meclis’in 1 Ekim’e kadar tatile girmesi bekleniyor.

AKP'de fire hesabı

Kulislerde AKP içinde, “devamsızlık” gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesine ve iç tüzük değişikliğinde yer alan bazı düzenlemelere karşı tereddütlü yaklaşan bir grup olduğu konuşulurken, bu grupta yer alan bazı vekiller, “Devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi yanlış. HDP’li isimler gibi devamsızlık yapan diğer partilerde de çok sayıda vekil var. Bu konuda eşit, adil bir uygulama olmalı. Zaten muhalefet de şimdiden bizim grubu takibe aldı. Milletvekillerinin kaçı geliyor, kaçı gelmiyor, pusula gönderen gerçekten Meclis’te mi değil mi? Hepsinin çetelesi tutuluyor. Önümüzdeki yasama yılında bu çetelelerle sık sık karşımıza gelecekler. Ödenek ve yolluklarımızın kesilmesini hatta milletvekilliğimizin düşürülmesini isteyebilecekler” endişesini dile getiriyor.

 Erdoğan vekillerle kapalı toplantı yapacak

Erdoğan’ın bugün saat 11.00’de tüm milletvekilleri ve bakanları Genel Merkez’de toplantıya çağırmasının da, bu kritik oylamalardaki olası fireleri önlemeye yönelik olduğu öne sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler