Katılım azalınca Diyanet duruma el attı: 1 kişi bile olsa yaz Kuran kursu açın

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kuran kurslarının üçüncü dönemi öncesi öğrenci kayıtlarının azalması üzerine yeni bir talimat yayımladı. Kurallara aykırı olarak 1 kişi bile olsa kursların açılması istendi

Yayınlanma: 27.07.2017 - 11:21
Abone Ol google-news

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk iki dönem katılan öğrenci sayısının 3 milyona yaklaştığı Kuran kurslarına üçüncü dönemde ilginin azalması üzerine Kuran kursu öğreticilerine yeni bir talimat verdi.

15 öğrenci olup olmadığına bakmayın

Diyanet, geçen günlerde kayıtlara başlayan yaz Kuran kursları üçüncü döneminde bir sınıfın açılması için gerekli olan en az 15 öğrenci kriterini dikkate almaksızın, bir öğrencinin devamı durumunda bile Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi’ne (EHYS) kayıtların girilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz Kuran kurslarında görevli öğreticilere yolladığı yazıda, öğrenci kayıtlarının 6 Ağustos’a kadar girilmesi istenerek, “15 öğrencisi olup olmadığına bakılmaksızın bir öğrencisi bile olan tüm Yaz Kur’an Kursu öğreticileri, EHYS’ye kayıtları tam girmelidir” ifadelerine yer verildi.

Daha önce yayımlanan yönetmelikte, yaz Kuran kurslarında 15 öğrenci bulunması koşuluyla yılda 2 ay, haftada 5 gün ve günde 3 saat üzerinden görevli öğreticilere ücret ödemesi yapılacağını bildiren Diyanet, bir öğrenci bile olsa ücret ödenmesinin devam edeceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler