Kendilerini polis olarak tanıtıp 1 milyon Dolar gasp eden çeteye dava

Güngören'de 10 ay önce kendilerini polis olarak tanıtarak üzerinde 1 milyon dolar bulunan ve Irak'da faaliyet gösteren bir firma için çalışan kuryeyi gasp ettikleri iddia edilen 7'si tutuklu 14 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 12:52
Abone Ol google-news

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede 14 şüphelinin “Nitelikli yağma" ve “Nitelikli yağmaya yardım" suçlarından 5 yıl ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istedi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Şüpheli Eşref Ö. olay tarihinde birkaç gün önce kafede buluştuğu şüpheli Yılmaz A.'ya kara para aklayan bir grup olduğunu, bu grubun para taşıdığını, gayrimeşru olan bu parayı aldıklarında kendilerini şikayet edemeyeceklerini söyleyerek, “Parayı alalım" dedi. Yılmaz A. da teklifi kabul etti. Yılmaz A., şoför olarak da Cihat A.'yı ayarladı. Olaydan bir gün önce şüpheli İsmail Ç., Eşref Ö. ile görüştü ve olayda kullanılacak aracın hazır olduğunu aracın anahtarını da Yılmaz A.'ya verdiği belirtti. Olay günü de Yılmaz A. ve Cihat A. Cevizlibağ Metrobüs Durağı'nda Eşref Ö.'nün aracına bindi. Eşref Ö., Aksaray'dan da İsmail Ç.'yi da aracına aldı. Şüpheliler paranın taşınacağı Macar Kardeşler Caddesi'ne gitti. Eşref Ö. ve İsmail Ç. araçtan inerek 45 dakika ortadan kayboldu ve tekrar geri geldi. Bu sırada şikayetçi İşadamı Mohammad Namuk Abdulrahman Al Chalabi'nin Fatih'te bulunan işyerine parası geldi. Şirketin kuryesi Yousef Shakir Hasan ve şoför Orhan Çalın 24 Ekim 2016 günü işyerinden 1 Milyon Dolar çantayı alarak araçla Güngören'de bulunan İşadamı Chalabi'nin şirketine götürmek için yola çıktı. Şüpheli Eşref Ö. de paranın taşındığı aracı Cihat A.'ya göstererek takip etmesini istedi ve ayrıca takipte olan bir aracın daha olduğunu söyledi. Aracı kullanan Orhan Çalın E-5 yolunda Merter'de kırmızı ışıkta durdu.

BİR MİLYON DOLARI GASP ETTİLER

Kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, trafik ışıklarında bekleyen kurye ve şoförüne silah doğrultarak kendi araçlarına bindirdi. 1 Milyon dolar parayı yağmalayan şüpheliler birkaç yüz metre gittikten sonra kurye ve şoförü araçtan indirdi. Kullandıkları çalıntı aracı da Haznedar'da terk ederek kaçtı.

POLİS ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kimliklerini belirlediği şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Esenyurt ve Zeytinburnu başta olmak üzere 6 ilçede 15 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 7'si tutuklandı. Operasyonda ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 7 ruhsatsız tabanca, üzerinde siren ve çakar takılı bulunan otomobil, 1 çift kayıtsız plaka, 2 polis yeleği, 2 adet kar başlığı, telsiz, çelik yelek, 2 kelepçe, bıçak, cumhuriyet altını, altın kolye, 2 taşlı yüzük, 4 bin dolar ve peruk ele geçirildi.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI TAMAMLADI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede şüphelilerin olay tarihinden önce yağma ve hırsızlık suçları için aralarında görüşerek hazırlık yaptıklarını belirtti. İddianamede şüphelilerin suçta kullanılan silah, polis kartları, araç cam filmleri, polis süsü vermek için araçlara çakar tabir edilen lambaların ve siren sisteminin takılması, kelepçe, silah temin edilmesi, yer kılık değiştirmek için peruk, sakal temini, güzergah çalışması, yüklü miktarda para nakillerini araçtırıp izlenmesi gibi faaliyetleri yürüttüklerini kaydetti. İddianamede şüphelilerden Serkan B.'nin polis memuru olduğu, araçlara siren takılmasında, ikiz plaka temininde, plakaların değiştirilmesine yardım ettiği ve tüm şüpheliler ile bağlantı içerisinde bulunduğu vurgulandı.

4 ŞÜPHELİNİN 15'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede şüpheliler Cihat A., Eşref Ö., İsmail Ç. ve Yılmaz A. “Nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15öer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

10 ŞÜPHELİ'NİN 7.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Diğer Şüpheliler Uday K., Barış D., Durcan B., Hakan T., İsmail A., Kemal A., Ramazan K., Saim Ç., Semih E., Serkan B. hakkında da “Nitelikli yağmaya yardım etmeö suçundan 5 yıldan 7 yıl 6 şar aya kadar hapis cezası istendi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANACAKLAR

Eşref Ö. ile Kemal A.'nın ayrıca “Ruhsatsız silah bulundurmaö suçundan 1 yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelilerönümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler