14 bin liralık protezle dünyalar onun oldu

Babasının evin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle yürümeyi öğrenen 3,5 yaşındaki Özge’ye İstanbul’da yeni protez takıldı. Baba Yıldırım, “Bu kızımın rahatça koşabileceği anlamına geliyor” dedi.

Yayınlanma: 29.07.2017 - 10:40
Abone Ol google-news



Antalya’da sol ayağı erken doğum sonrası kesilen ve babasının evin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle yürümeyi öğrenen 3,5 yaşındaki Özge Yıldırım’a yeni protez takıldı. Babasının yaptığı düzenek sayesinde protez bacağıyla ayakta durmayı öğrenen, bir süredir de Kepez Devlet Hastanesi’nde rehabilitasyon gören Özge Yıldırım’a Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı. Türel’in yönlendirmesiyle Özge’ye İstanbul’da 14 bin lira maliyetle dizi bükülebilen bir protez yapıldı.

Baba Ali İhsan Yıldırım ile İstanbul’a giden 3,5 yaşındaki Özge, yeni protezine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni protezine uyum sağlaması için iki hafta eğitim alacak olan Özge, ardından dizi bükülebilen protezle koşmaya başlayacak. Baba Yıldırım, hayallerinin yavaş yavaş gerçek olmaya başladığını söyledi. Kızını en iyi koşullarda büyütmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Yıldırım, baba olmanın emek istediğini, verdiği emeklerin karşılığını almaya başladığını dile getirdi.

Kızının bir gülümsemesinin bütün zorlukları unutturduğunu aktaran Yıldırım, “Yeni protez kızıma çok faydalı olacak. Takılan protezin dizi bükülebiliyor. Bu da kızımın ileride rahatça koşabileceği anlamına geliyor. Tek hayalim onu yaşıtlarıyla sokakta koşabildiğini görmek” dedi. (Vatan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler