Taksim’de 'Nuriye ve Semih' eylemi: Zorla tıbbi müdahale cinayettir

Tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi'nde açlık grevlerine devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın önceki gün zorla hastaneye götürülmesi ‘Nuriye ve Semih için Dayanışma’ platformu tarafından gerçekleştirilen açıklamayla Galatasaray Meydanı'nda protesto edildi.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 20:16
Abone Ol google-news

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen ve tutuklu bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın önceki gün zorla hastaneye götürülmesi ‘Nuriye ve Semih için Dayanışma’ platformu tarafından gerçekleştirilen açıklamayla protesto edildi. 

İstanbul Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen yurttaşlar, “Zorla tıbbi müdahale cinayettir, Nuriye ve Semih’i öldürtmeyeceğiz” pankartı açtı. Platform tarafından yapılan basın açıklamasında, Gülmen ve Özakça’nın zorla hastaneye götürülmesi ile ilgili bilgiler paylaşılarak, “Moralleri yüksek ve genel sağlık durumları iyidir. Herkese selam ve sevgilerini ilettiler. “İş ve Onur mücadelesi sürüyor, vazgeçmeyeceğiz” mesajını yolladılar” denildi. 

Zorla hastaneye götürülme olayıyla ilgili avukatların gerekli adli ve idari başvuruları yaptıklarının aktarıldığı açıklamada, “Direnişe ortak olan bizler; işkence ve cinayette ortaklaşanlara teslim olmayacağız! Buradan siyasi iktidara ve tüm yetkililere sesleniyoruz: Nuriye ve Semih’e yönelik insanlık dışı uygulamalara derhal son verin ! Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin ! Nuriye ve Semih serbest bırakılsın ! Nuriye, Semih ve KHK’ye karşı direnen tüm kamu emekçileri işlerine iade edilsin” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler