KESK Diyarbakır Şubeler Platformu: OHAL kaldırılsın

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, OHAL’in kaldırılmasını ve KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesini istedi.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 21:34
Abone Ol google-news

Hükümetle kamu emekçileri arasında başlayacak olan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri öncesinde açıklama yapan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, öncelikle OHAL’in kaldırılmasını ve KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesini istedi.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, hükümetle memur sendikaları arasında başlamak üzere olan 2018- 2019 dönemi 4. Dönem TİS görüşmeleri ile ilgili taleplerini, Eğitim Sen 1. No’lu Şube binasında düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Toplantıda konuşan Eğitim Sen 2 Nol’u Şube Recep Şimşek, taleplerini şöyle sıraladı:

* OHAL kaldırılmalıdır.

* KHK’ler geri çekilmelidir. İhraç edilen ve açığa alınan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilerek hak kayıpları karşılanmalıdır.

* İş güvencemizi ortadan kaldıracak sözleşmeli çalışma, performansa göre ücretlendirme vb. çalışmalara son verilmelidir.

* Emekçileri hukuksuzca işten çıkaran, iş barışını bozan, yerellerde imzalanmış TİS’leri bile tek taraflı fesheden, seçilmişlerin yerine atanmış kayyımlar geri çekilmelidir.

* Gerici/mezhepçi eğitime karşı bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı sağlanmalıdır.

* İş güvencemizi ortadan kaldırmayı hedefleyen her türlü hazırlık ya da girişim derhal durdurulmalıdır.

* Sözleşmeli/ücretli öğretmenlik ve mülakat sınavına, performans değerlendirme ve esnek çalışma uygulamalarına son verilmelidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler