Kadınlardan tacize büyük tepki: "Kıyafetimden sana ne!"

Kadınların önceki akşam Kadıköy’de “Kıyafetime Karışma” eylemi yaptığı saatlerde Maçka Parkı’ndaki özel güvenlik görevlisi, kıyafeti nedeniyle Çağla Köse adlı kadını parktan çıkarmaya çalıştı. Müdahaleye tepki yağarken kadınlar yaşananları dün akşam Maçka Parkı’nda protesto etti.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 22:21
Abone Ol google-news

<video:792708>

 
Taciz ve saldırılara karşı kadınlar “Kıyafetime karışma” eylemini yaptığı saatlerde, geçen cumartesi gecesi Maçka Parkı’nda bir özel güvenlik görevlisi “Hanımefendi siz bu parkta böyle gezemezsiniz” diyerek Çağla Köse’yi parktan çıkarmaya çalıştı. Kıyafetime Karışma oluşumu Maçka Parkı’nda dün akşam yaşananları protesto etti. Çağla Köse de yaşadıklarını anlattı. Akdeniz Güvenlik Şirketi Genel Müdür Yardımcısı S.O., güvenlik görevlisi S.İ.’nin açığa alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.
 
Maçka Parkı’ndaki protestoda Kıyafetime Karışma oluşumu adına konuşan Dilber Sünnetçioğlu, “Son günlerde taciz vakaları arttı. Kadının kıyafeti bahane edilerek saldırılar oluyor. Bu konuda artık toplum da bize destek çıkıyor. Buradaki güvenlikçinin işi, sadece buranın güvenliğidir. Buradaki güvenlikçiler de, diğer bütün erkekler de kimse kıyafetimize karışamaz, karıştırmayacağız” dedi.
 
‘Siyasi söylem etkili’
 
na Doğan ise “Bu ve buna benzer olayları gerçekleştirenler, bu cesareti siyasetin en tepesindekilerin siyasi söylemden alıyorlar en başta. Medyadaki nefret söylemi ve yargıdaki cezasızlık da bu durumu pompalıyor. Burada kadını araçsallaştırarak rejimi değiştirmeye çalışıyorlar ve elbette seküler kesimi hedef alıyorlar. Müfredattaki cihatçı eğitim, müftülerin nikâh kıyması, şeriatta miras hukuku dersleri. Bunlara izin vermeyeceğiz” dedi. Tacize uğrayan Çağla Köse ise yaşananları şöyle anlattı:
 
Önce taciz, sonra polis
 
“Tuvaletin önünde üç güvenlik görevlisi vardı. Biri, ‘Hanımefendi siz bu parkta böyle gezemezsiniz’ dedi. Ben ‘Ne demek istediğinizi anlayamadım’ deyince ‘Sizin böyle gezmenize izin vermem’ dedi. ‘Buna sen mi karar vereceksin?’ dedim. Sonra parkta kavga çıktı ve genç bir çocuk savundu beni. Bu zihniyete sahip insanlar her zaman ‘Tecavüze uğrarsan beni korumadı dersin’ derler, bu arkadaş da öyle söyledi. Beni savunan arkadaş, ‘Sen bu düşüncedesin, biz senin baktığın gözle bakmıyoruz’ dedi. Sonra herkes dağıldı, ama birkaç saat sonra polisle geldiler. Durumu anlatınca memur beyler de anladı. Bu ülkede ne polis ne bir başkası hiçbir şeyime karışamaz. Ben de kimsenin kıyafetine karışamam. Savcılığa gidip şikâyetçi olacağım. Aynı beyefendi gazetecilere ‘Kızlar lezbiyendi’ demiş. Söylüyoruz; eşcinseller susmayacak.”
 
‘İftirayı aklım almıyor’
 
Açıklamadan sonra konuştuğumuz Köse, “Hangi mantıkla göğüslerimi açtığım iftirasını atabiliyor? Ben deli miyim? Psikolojim çok bozuldu. Dünden beri uyumadım, böyle bir şeyin içine girmek istemezdim. Şok geçirdim. Aklım mantığım yaptığını almıyor” dedi.
 
Belediyeden kınama
 
Şişli Belediyesi yaptığı açıklamada, “Bir bölümü ilçemiz sınırlarında olan ama tüm sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait Maçka Parkı’nda bir güvenlik görevlisinin kadınların kıyafetine karışarak psikolojik baskı yapmasını asla kabul etmiyoruz. Saldırıyı tüm kalbimizle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler