Saldırıya uğrayan Yılmaz Büyükerşen: Ranta izin vermeyiz

Yumruklu ve silahlı saldırı girişimine uğrayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen, “Mafya bozuntularına, şehirde rant peşinde koşanlara izin vermeyiz. Eskişehir’de özgürce yaşamaya devam edin” dedi

Yayınlanma: 30.07.2017 - 23:44
Abone Ol google-news

Yumruklu ve silahlı saldırı girişimine uğrayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Mafya bozuntularına, şehirde rant peşinde koşanlara izin vermeyiz. Eskişehir’de nasıl özgürce yaşıyorsanız, öyle yaşamaya devam edin. Kimseden korkmayın” dedi.

Hat Boyu’nda kafelerin yola koydukları masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince eski bir sabıkalı olduğu belirtilen emekli polis Mahfuz Banlı ve adamlarının yumruklu saldırı girişiminde bulunduğu ve silah çektiği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e destek için dün belediye önünde eylem yapıldı. “Hak, hukuk, adalet”, “Hocaya kalkan eller kırılsın” sloganları atanlar, “Adı: Yılmaz, kendi: Yılmaz, bizi kimse yıldıramaz” yazılı pankart açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Eskişehir milletvekilleri Okan Cemal Yüksel ve Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ilçe beledriye başkanlarıyla birlikte belediyeye gelen Başkan Büyükerşen, burada bir konuşma yaptı. Şehirlerin rantı yüksek yerler haline geldiğini belirten Büyükerşen, “Rantı halkın çıkarına ve onlar için kullanmak gerekiyor. Hızlı tren nedeniyle üzeri kapatılan ve trenin yer altına alındığı TCDD’ye ait 1.5 km uzunluğundaki bu şeridin, üç şeritli bulvar olmasını istedik. Trafik sıkışıklığına da çözüm olacaktı, şehir rahatlayacaktı ancak olmadı. TCDD büfe yaptı. Yeri 30 bin TL’ye kiraya verdi. Bu kişiler de bu yeri 30 bin TL’den kiralayandan 60 bin TL’ye kiralamışlar. Büfede ne satılır bellidir. Bunlar alanı büyüttüler de büyüttüler. Tepebaşı belediyemiz ve biz de karşı çıktık. Mafya bozuntularına, şehirde rant peşinde koşanlara izin vermeyiz. Sizlerde özgürce ve huzur içinde Eskişehir sokaklarında nasıl dolaşıyor ve geziyorsanız öyle davranmaya devam edin. Mafya bozuntularından korkacak bir durum yoktur. Emniyet müdürümüze, valimize, bakanlarımıza, İçişleri Bakanımıza ve Başbakanımıza, Cumhuriyet Savcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Beni Eskişehirliler korur

Saldırıda bulunan kişiye ait kafelerin ruhsatlarının iptal edildiğini ve masa, sandalyelerini toplamaya başladıklarını belirten Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a teşekkür etti. “Büyükerşen, “Bana, ‘korumasız niye geziyorsun’ diyorlar. Beni Eskişehirliler korur diyorum” ifadesini kullandı. Büyükerşen’e yapılan saldırı girişimi, olayın meydana geldiği yerdeki işyeri kameralarına da yansıdı. Gözaltına alınan şüpheli Mahfuz Banlı ve adları açıklanmayan 3 şüphelinin sorgulamalarının sürdüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler