Ömer Halisdemir'in babası: Oğlum Türk milleti için kahramanlık yaptı

15 Temmuz'daki FETÖ destekli darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Sivas Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti.

Yayınlanma: 31.07.2017 - 15:32
Abone Ol google-news

Ziyarette konuşan Vali Gül, baba Halisdemir'e başsağlığı dileyerek, "Evladınız bir kahraman. Devleti, milleti ve bayrağı için canını feda etti. O unutulmadı, unutulmayacak. Siz de bir kahramanın babasısınız. Bu açıdan sizleri Sivas’ta görmek bizleri çok mutlu etti" dedi.

Hain darbe girişimine karşı direnen ve şehit olan 250 vatandaşın her birinin kahraman olduğunu vurgulayan Gül, "Bu şehitlerimizin anneleri ve babaları da kahraman. Çünkü evlatlarını en güzel şekilde vatan sevgisiyle yetiştirmişler. Şehitlerimizin Allah mekanlarını cennet etsin" diye konuştu.

Sivas'a ilk kez geldiğini söyleyen baba Hasan Hüseyin Halisdemir de oğlunu kaybedeli 1 yıl 15 gün olduğunu ancak halen yurt içinden ve yurt dışından gelenlerin kendilerini yalnız bırakmadığını ifade etti. Ömer Halisdemir'in isminin yaşadığını dile getiren şehit babası Halisdemir, "Oğlum Türk milletine böyle bir kahramanlık yaptı. Çok mutluyum. İki torunum var. Torunumun biri 5 diğeri ise 12 yaşında. Biz de bir deyim vardır. 'Ağaç yaşken eğilir.' Onları da vatan aşkı ile yetiştiriyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyarette 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği yönetimi de hazır bulundu.

OĞLUNUN ADI YAZILI TABLO HEDİYE EDİLDİ

 Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir Valilik ziyaretinin ardından Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı da makamında ziyaret etti. Makamında şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir'i kabul eden Başkan Aydın, "Bir Halisdemir şehit olur, bin Halisdemir dünyaya gelir. 15 Temmuz darbe girişiminin en önemli dönüm noktalarından birisi kahraman Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda kendini feda ederek darbeye dur deyişidir. Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır, sizlere minnettarız" ifadesini belirtti. Şehit Ömer Halisdemir’in anısını yaşatacak ya bir müze ya da bir park oluşturmak istediklerini dile getiren Başkan Aydın, Hasan Hüseyin Halisdemir'e belediyenin hazırladığı oğlunun adının ay yıldız şeklinde işlendiği bakır rölyef tabloyu hediye etti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler