Tahir Elçi 20 aydır adalet bekliyor

Tahir Elçi, merkez Sur ilçesinde 28 Kasım 2015’te basın açıklaması yaparken öldürüldü. Tahir Elçi'nin fail veya failleri bulunamadı.

Yayınlanma: 01.08.2017 - 19:24
Abone Ol google-news
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, merkez Sur ilçesinde  28 Kasım 2015’te çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra öldürüldü. Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 20 ay geçmesine karşın fail veya failleri bulunamadı, yargı önüne çıkarılamadı. Ömrünü faili meçhuller ve cezasızlıkla mücadaleye adayan Elçi, adalet bekliyor. 
 
Gazetemize konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, “Tahir Elçi, bütün meslek yaşamını faili meçhullerle mücadeleye adayan bir hukuk adamı olarak birçok alanda risk alan bir insandı ve herkesin saygı duyduğu, uluslararası anlamda tanınan bir hukukçuydu. Ne yazık ki kör kurşunla yaşamını yitireli 20 ay oldu. Failler, varsa karanlık odaklar ortaya çıkarılamadı. Cinayetin yaşandığı ilk günden bu yana ‘etkin soruşturma yürütülmedi’ dedik.Hızlı bir soruşturma yürütüldüğünü de dile getiremeyiz 20 ay geçti. Dönemin soruşturma savcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı, tamamen hukuka aykırı bir uygulamayla  bize dosyayı vermedi. Aylar sonra dosyanın bir kısmına ulaşma imkanı bulduk. Eksik ve yarım yamalak bir soruşturma yürütüldüğü, sonuca ulaşacak tarzda delillerin toplanmadığını gördük. Tahir Elçi’ye aydınlattığı dosyalar, ortaya çıkardığı faili meçhul cinayetler nedeniyle hukukçu olsun ya da olmasın herkesin bir borcu olduğunu düşünüyorum. Her cuma günü Diyarbakır Barosu olarak etkinlik yapıyoruz. Gerçek failler bulunana ve yargı önüne çıkarılana kadar adalet mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler