CHP'den ''Vicdan ve Adalet'' nöbetine destek ziyareti: Bu zemin bizim ortak paydamızdır

HDP'nin Kadıköy'deki "Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne CHP İstanbul İl Başkanlığı destek ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 02.08.2017 - 13:39
Abone Ol google-news
<video:794627>

 

Yoğurtçu Parkı'na CHP Istanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da içinde bulunduğu partilililer saat 12.15'te geldi.

'Adalet talebni büyütmeliyiz'

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat Yoğurtçu Parkı'ndaki polisin güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, "Ülkenin adalete ve özgürlüğe ne kadar ihtiyaç duyduğunu buraya gelirken bir kez daha gördük. Adalet talebi bütün yurttaşlarımızın ortak talebi haline gelmiştir. Bu zemin bizim ortak paydamızdır" dedi. Canpolat, adalet ile ilgili eylem ve etkinliklerin herkesin ortak eylemi olması gerektiğini belirterek, "Bizler bu dayanışmayı büyütmek için çaba içerisinde olacağız. Ülkemizin geçtiği süreçte bu sorunun kan ve gözyaşı ile çözülemeyeceğini, barış demokrasi ve dayanışma için bir çözüm sürecine girmemiz gerektiğinin kanısındayız. Bugün biz arkadaşlarımızın yürüttüğü adalet ve vicdan nöbetinde dayanışmak için buradayız. Bu eylemi destekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

'Zor bir süreçten geçiyoruz'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türkiye'nin daha önce böyle bir süreç yaşamadığına dikkat çekerek, "10 yıl önce, 20 yıl önce bu söylediklerimizi söylüyorduk. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki eski söylediklerimizin hepsi eskidi. Türkiye, yakın tarihin değil, tarihin en zorlu sürecinden geçiyor. Demokrasi, özgürlük, adalet sınavından geçiyor" dedi. Adalet Yürüyüşü'ne de değinen Tanrıkulu şunları söyledi, "O yürüyüşte Türkiye'nin bütün demokrasi güçleriyle dayanışma içerisinde olduk. Bugün aynı dayanışmayı göstermek için buradayız"

'Adalet talep edenler birbirlerinin ellerini bırakmamalı'

Ziyaret sırasında HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek sözlerine başlarken, "Bizler yaptığımız iki şey karşılaştırdığında HDP'nin daha fazla çevrildiğini görüyoruz. Biz buna 2015'te Cizre'de şahit olduk. Bu baskıya dur demek istediğimizde tanık olmuştuk. Son yıllarda da tanık olmaya devam ettik. Bunun için bu dayanışma çok önemlidir. Belki bizle başlamıştır, ama bundan sonra da durmayacaktır. Muhalif olan insanların, hak, hukuk, barış ve demokrasi isteyen insanların birbirinin elini bırakmaması gerekir" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler