Çocuk şoför dehşet saçmıştı: 13 yaşındaki sanığın babasının yargılanması talep edildi

Sancaktepe’de 2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A.'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesi iki aile arasında gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 02.08.2017 - 13:42
Abone Ol google-news


Sancaktepe’de 2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A. "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Anadolu 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma kapalı görülüyor. Duruşma öncesinde aileler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis ve güvenlikler yaşanan gerginliğe müdahale etti.

Sanığın babası yargılansın 

Sancaktepe'de 2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki R.A. "Bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşma sonrasında açıklama yapan mağdur aileler, sanığın babasının cezalandırılmasını istediklerini belirtti. 

Anadolu 1.Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık R.A. cezaevinden getirildi. Kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.
Sanığın yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına ve izleyicilere kapalı görülen duruşmada ifade veren sanık R.A.'nın, aracı kazadan önce hiç kullanmadığını ve o sokaktan daha önce hiç geçmediğini söylediği öğrenildi.

"Arabayı ilk defa o gün almıştım"

Sanık R.A.'nın, babasının arabasının anahtarını alt çekmeceden aldığını söylediği ve abisiyle birlikte arabayı çalıştırdıktan 50 metre kadar sonra kaydığını söylediği belirtildi. R.A.'nın duruşmada, "Asfalt yeni dökülmüştü, direksiyon sağa kaydı, daha sonra kafamı kaldırdığımda evin içine arabayla girmiştik. Ben böyle bir şey istememiştim, öyle olacağını da bilememiştim. Arabayı da ilk defa o gün almıştım ve ilk defa o gün kullanacaktım. Daha önce babamı araba kullanırken seyretmiştim, internetten de arabanın nasıl kullanılacağını görmüştüm" ifadelerini kullandığı belirtildi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, suça sürüklenen çocuk R.A.'nın babası İlhan Askerler hakkında devam eden soruşturma dosyasının akıbetin sorulmasına hükmederken, kazada hayatını kaybeden çocukların ölüm nedenine ilişkin Adli Tıp Kurumu Raporu'nun beklenmesine karar verdi.
Suça sürüklenen çocuk R.A.'nın olayın oluş şekli ve kuvvetli suç sebeplerinin bulunmasını göz önüne alarak tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında açıklama
Kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri duruşma sonrasında açıklama yaptılar. Sancaktepe’de ölen çocuklardan Efe Tepe’nin babannesi Güzel Tepe ağlayarak, “Benim canımı yaktı. Başka kimsenin canını yakmasın. Ben önce Allah’a sonra devlete güveniyorum” dedi.
"O çocuğa arabayı kim vermişse hepsinin yargılanmasını istiyorum"
Efe Tepe’nin annesi Dilek Coşkun, çocuğun babasının mahkemede yargılanmasını istediğini söyleyerek, "Çocuğunu öne atmamasını istiyorum. Çok yazık ben çok üzüldüm. Çocuğa ezberletmişler çocuğa vermişler bir yazı. Sonunda duramadı ağladı. Krize girdi. O çocuğa kim arabayı vermişse ben hepsinin yargılanmasını istiyorum. Sadece ezberlemiş, ilk defa aldım arabayı ilk defa kullanıyorum diye ezberlemiş. Kendi çocuğunu tüketti bizimkileri toprağa koydu. Kendi çocuğunu hapse koydu. Baba yok, baba kaçtı. Biz hala evlatlarımızın arkasındayız onlar yok” ifadelerini kullandı.

"Sadece 13 yaşındaki çocuk mu suçlu burada?"
Efe Tepe’nin babası Ayhan Tepe, "Adam olsaydın da çocuğuna mahkemede sahip çıksaydın bütün yükü 13 yaşındaki bir çocuğun üzerine yıkıp saklanmana gerek yok. Çocuklar mezara girerken korkmadılar sen hapse girmekten mi korkuyorsun. Ona mesajım oğluna sahip çık. Suçun neyse kabul et. Bütün sucu çocuğun üzerine yıkmışlar yok ilk defa kullanmış da. Mahkeme salonunda tek bir çocuk başka kimse yok. Bu babanın dosyası neden hala beklemede? Bunun dosyası niye bekliyor? Dosya için yazı ilk defa mahkemeden gönderilecek. Sadece 13 yaşındaki çocuk mu suçlu burada. Aynı olayı Efe yapmış olsaydı ben kaza anında da mahkemede de oğlumun yanında olurdum. Suçu üzerine alırdım asıl suçlu benim çünkü” diye konuştu.

"15 senede bir çocuğum oldu, tek çocuğumdu"
Elif Nur’un annesi Nazmiye Dursun ile babası Şakir Dursun da yaptıkları açıklamada, “Biz babasının ceza almasını istiyoruz. Kaç sene komşuluk yaptılar bize. Çocuk masum en son ağladı. Çocuğun abisi demiş alma arabayı diye. 15 senede bir çocuğum oldu. Tek çocuğumdu. Onsuz hiçbir şey yapamıyoruz” dedi. Acılı aile göz yaşlarını tutamayarak ağladı.

Olayın Geçmişi
Sancaktepe'de 8 Haziran 2017 tarihinde aşırı hız yapan minibüs önüne bir çocuğu da katarak eve girmişti. Olay nedeniyle evde bulunan çocuklar Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun'un hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A. hakkında "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler