Bülent Utku Times’a konuştu: Dava büyük bir hata

Cumhuriyet gazetesinin çalışanlarına yönelik açılan dava kapsamında tutuklanan ve Cuma günü tahliye edilen, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve gazetemizin avukatlarından Bülent Utku Times'a konuştu. Utku "Çok büyük bir tepki olduğu için sanırım bir kısmımızı serbest bırakmaları gerektiğini düşündüler" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 02.08.2017 - 18:00
Abone Ol google-news

 

 Cumhuriyet davasında tahliye edilen gazetemiz avukatlarından Bülent Utku, İngiltere'de yayımlanan Times gazetesine açıklamalarda bulundu.

Davayı "büyük bir siyasi hata" olarak tanımlayan Utku, "Çok büyük bir tepki olduğu için sanırım bir kısmımızı serbest bırakmaları gerektiğini düşündüler. Bu büyük bir siyasi hataydı, neden bizi bu kadar tuttuklarını açıklamak zorunda kalacaklar. Diğer dört kişiyi neden hâlâ serbest bırakamadıklarına dair teknik sebepleri gösterdiler. Bir avukat olarak bunu herkesi 11 Eylül'de serbest bıracaklar diye okuyorum. Ancak siyasi davalarda bunun bir şey ifade edip etmediğini hiçbir zaman bilemezsiniz" açıklamasında bulundu.

"Ahmet Şık ile limon ektik"

Hapishanedeki günlerini polisiye romanları okuyarak ve İspanyolca öğrenmeye çalışarak geçirdiğini söyleyen Utku, Ahmet Şık ile limon tohumları ektiklerini anlatıyor:

"Limon tohumlarını topladık ve filizlenmeleri için kağıt havluların arasında koyduk. Gardiyanlar onları ne zaman bulsa atıyorlardı. Serbest bırakıldığımda ise sekizini-dokuzunu yanıma aldım. Onları dikeceğim ve büyürlerse adlarına Silivri limonları koyacağım."

Utku, dava kapsamında Cumhuriyet gazetesinin uzun bir süre boyunca mücadele ettiği Fethullah Gülen örgütünü desteklemek ile suçlanmasının 'komik ve ironik' olduğunu söylüyor: "Türkiye hak ve hukuk açısından o kadar kötü bir durumda ki bunun düzelmesi uzun sürecek. Adalet duygusunu kaybettiğinizde ise toplumda büyük bir kaos olur."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler