Adalet Yürüyüşü kitap oldu

Önsözünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazdığı "Adalet Yürüyüşü" kitabı çıktı.

Yayınlanma: 03.08.2017 - 23:21
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ve 25 gün süren “Adalet Yürüyüşü” kitaplaştırıldı. Yürüyüşün sloganı “Hak, Hukuk, Adalet” ile başlayan kitabın ilk sözünü ise Kılıçdaroğlu’nun, “Adaletle değil, zulümle hükmedenlere asla boyun eğmeyeceğiz. Adaleti bu topraklara, hak arayan milyonlarla el ele verip, getireceğiz” sözü oluşturuyor.

Kitabın en dikkat çeken bölümlerinden birini “Dini Kaynaklarda Adalet” bölümü oluşturuyor. Kitabın dikkat çeken bir başka bölümü ise “AKP ile FETÖ” ilişkisinin anlatıldığı bölüm. “2002 yılından itibaren AKPFETÖ ortaklığının devleti ele geçirmeyi amaçladığı yeni bir dönemin başladığına” vurgu yapılan kitapta, bu dönemde “liyakatin bittiği, siyasi kadrolaşmanın ve özellikle cemaat militanlarının devletin her kademesinde örgütlenmesi için büyük bir fırsat oluşturulduğuna” dikkat çekiliyor.

Cumhuriyet davası

Kitapta, gazetemiz yazar ve yöneticilerinin tutuklandığı Cumhuriyet davası ile Sözcü gazetesine yapılan operasyonlar da eleştiriliyor. “Her iki gazetenin de ortak özelliğinin cemaat ve iktidar muhalifi olduğuna” vurgu yapılarak, “Bu iki gazeteye operasyon yapılmış ve yıllarca cemaatle mücadele eden ve nasıl tehlikeli bir yapılanma olduğunu anlatan yazarları ve muhabirleri sahte belgelerle FETÖ’cü olmakla suçlanıp cezaevine konulmuştur. Daha vahim olan da iktidar ve onun devlet içindeki kadrolarının cemaatle işbirliği yaptıkları dönemlerden öğrendikleri kumpasları şimdi kendisine muhalif olan bütün kesimlere uyguluyor olmalarıdır” deniliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler